Yli 1,6 miljoonan euron ja 67 yksilön joutsenlaulu Ford GT:lle – uusi Mk IV on yli 800-hevosvoimainen rataspesiaali

Nykyinen Ford GT lähestyy elinkaarensa loppua hyvin todennäköisesti ovaalimerkin viimeisenä polttomoottorikäyttöisenä superautona. Jäähyväisistä haluttiin tehdä ikimuistoiset, joten GT:n viimeinen versio on vain pienenä eränä valmistettava rataspesiaali, joka tekee kunniaa myös alkuperäiselle GT40:lle.

Uuden erikoismallin tunnistaa heti kättelyssä Ford GT:ksi, mutta autossa on kokonaan uudelleen suunniteltu hiilikuitukori ja akseliväli sekä peräpääkin ovat entistä pidemmät. Suurin osa etuvaloista on nyt korinvärisen pinnan peitossa, ja “nokkapelliä” koristaa kaksi NACA-tyylistä ilmanottoaukkoa. Levitetyt lokasuojat tarjoavat enemmän tilaa jäähdytysilman aukoille, ja vanteita peittävät aerodynamiikan ehdoilla suunnitellut peitelevyt. Aerodynamiikkaan on panostettu myös korin osalta entistä enemmän.

Kuva: Ford

Etupyörät ovat osittain suoraan näkyvillä etulokasuojien alaosien avoimen designin ansiosta, ja takapäätä dominoivat kiinteän siiven ohella tuplaputkenpäät. Ne eivät ole aivan yhtä isot kuin vuoden 2019 Ford GT Mk II:ssa, mutta putket erottuvat silti takuuvarmasti. Kisatyyli viimeistellään ilma-aukoilla varustetulla “konepellillä”, massiivisella diffuusorilla ja takavalot sisäänsä kätkevillä takakylkien jatkeilla.

Ulkokuoren alla piilee viritetty versio Fordin tupla-ahdetusta Ecoboost-V6:sta. Iskutilavuuttakin on kasvatettu, ja teholukeman pitäisi olla yli 810 hevosvoimaa, koska tekniikkaa eivät rajoita mitkään tieliikenteen pykälät. Voimavarat ohjataan taka-akselille aidon kisavaihteiston kautta. Suorituskyvyn mainostetaan olevan ennennäkemättömällä tasolla, mutta tarkkoja lukemia ei ole vielä julkaistu.

Kuva: Ford

Pidemmän akselivälin, tehokkaamman moottorin ja uusiksi laitetun aerodynamiikan lisäksi GT Mk IV:ssä on omat alustansäätönsä, ja jousituksena palvelee Multimaticin Adaptive Spool Valve -ratkaisu. Autoa valmistetaan vain 67 kappaleen erä kunnianosoituksena alkuperäiselle GT40 Mk IV:lle, joka voitti Le Mansin tarunhohtoisen 24 tunnin kilpailun vuonna 1967.

Tuotannosta vastaa katuversion tavoin kanadalainen Multimatic, ja hinnaksi arvellaan yli 1,6 miljoonaa euroa ennen mahdollisia veroja. Onnelliset omistajat valikoidaan nettisivujen kautta tilauksensa jättäneiden joukosta, ja asiakastoimitukset starttaavat ensi kevään loppupuolella.

Kuva: Ford
Kuva: Ford
LähdeCarscoops
  • Avainsanat
  • GT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat