Yli 110 000 euron Mini – David Brownin Oselli Edition tarjoaa päivitettyä suorituskykyä klassisissa kuorissa

Alkuperäistä Mini Cooperia voidaan pitää eräänlaisena etuvetoisten taskurakettien kantaisänä jo paljon ennen modernien hot hatchien luokan syntymistä. Nykyinen Mini on etääntynyt kokonsa puolesta jo niin kauas juuriltaan, että vanhan Minin kaltaista alkukantaista ajamisen riemua täytyy hakea muualta.

Tähän saumaan iskee brittiläinen David Brown Automotive, joka esitteli restomod-tyyliin rakennetun klassisen Minin toissavuonna. Nyt Mini Remastered -valikoima täydentyy rajoitettuna eränä valmistettavalla Oselli Editionilla, jossa on panostettu erityisesti suorituskykyyn. Mini on kehitetty yhteistyössä klassikkojen tekniikan virittämiseen erikoistuneen Osellin kanssa, ja ensimmäisten asiakasautojen pitäisi rullata ulos David Brownin pajalta huhtikuun loppuun mennessä.

Sportti-Minin nokalla pörisee päivitetty versio BMC:n A-sarjan neloskoneesta. Moottorin iskutilavuus on porattu tasan 1,45 litraan, ja pannua on höystetty myös SU:n klassisilla tuplakaasuttimilla. Voimansiirrosta etupyörille vastaa puolestaan viisipykäläinen manuaalivaihteisto. David Brown ei suostu kertomaan vielä luomuksensa suoritusarvoja, mutta ne on luvattu paljastaa lähiaikoina.

Myös jousitusta ja jarruja on päivitetty viritetyn tekniikan ehdoilla. Lisäksi Minin alla pyörivät Enkein 13-tuumaiset vanteet, jotka mahdollistavat paljon alkuperäistä leveämmät renkaat pidon ja ajettavuuden kohentamiseksi. Oselli Editionin asiakkaat voivat valita autonsa joko kaksi- tai nelipaikkaisena. Ensiksi mainittuun päätyvät saavat kuppipenkit kuskille ja etumatkustajalle, kun taas takaistuimen tilalle sovitetaan käsityönä tehty turvakaari.

Suosittelemme

Kaarelle voi tulla käyttöä, koska Oselli Edition sopii David Brownin mukaan myös radalle. Koronapandemia on viivästyttänyt tämänkin auton kehitystyötä, mutta lopputuloksen pitäisi kuulemma olla lähes täydellinen kaupunkiauto, joka ei vierasta rata-ajoakaan. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään jokapojan menopeli. Mini Remastered Oselli Editionia valmistetaan nimittäin ainoastaan 60 yksilöä, ja hintalapussakin komeilee melko suolainen summa. Oselli Editonista täytyy nimittäin pulittaa vähintään 98 000 puntaa, eli noin 114 000 euroa tämän hetken kurssin mukaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat