Yli 110 000 euron Mini – David Brownin Oselli Edition tarjoaa päivitettyä suorituskykyä klassisissa kuorissa

Alkuperäistä Mini Cooperia voidaan pitää eräänlaisena etuvetoisten taskurakettien kantaisänä jo paljon ennen modernien hot hatchien luokan syntymistä. Nykyinen Mini on etääntynyt kokonsa puolesta jo niin kauas juuriltaan, että vanhan Minin kaltaista alkukantaista ajamisen riemua täytyy hakea muualta.

Tähän saumaan iskee brittiläinen David Brown Automotive, joka esitteli restomod-tyyliin rakennetun klassisen Minin toissavuonna. Nyt Mini Remastered -valikoima täydentyy rajoitettuna eränä valmistettavalla Oselli Editionilla, jossa on panostettu erityisesti suorituskykyyn. Mini on kehitetty yhteistyössä klassikkojen tekniikan virittämiseen erikoistuneen Osellin kanssa, ja ensimmäisten asiakasautojen pitäisi rullata ulos David Brownin pajalta huhtikuun loppuun mennessä.Sportti-Minin nokalla pörisee päivitetty versio BMC:n A-sarjan neloskoneesta. Moottorin iskutilavuus on porattu tasan 1,45 litraan, ja pannua on höystetty myös SU:n klassisilla tuplakaasuttimilla. Voimansiirrosta etupyörille vastaa puolestaan viisipykäläinen manuaalivaihteisto. David Brown ei suostu kertomaan vielä luomuksensa suoritusarvoja, mutta ne on luvattu paljastaa lähiaikoina.

Myös jousitusta ja jarruja on päivitetty viritetyn tekniikan ehdoilla. Lisäksi Minin alla pyörivät Enkein 13-tuumaiset vanteet, jotka mahdollistavat paljon alkuperäistä leveämmät renkaat pidon ja ajettavuuden kohentamiseksi. Oselli Editionin asiakkaat voivat valita autonsa joko kaksi- tai nelipaikkaisena. Ensiksi mainittuun päätyvät saavat kuppipenkit kuskille ja etumatkustajalle, kun taas takaistuimen tilalle sovitetaan käsityönä tehty turvakaari.

Kaarelle voi tulla käyttöä, koska Oselli Edition sopii David Brownin mukaan myös radalle. Koronapandemia on viivästyttänyt tämänkin auton kehitystyötä, mutta lopputuloksen pitäisi kuulemma olla lähes täydellinen kaupunkiauto, joka ei vierasta rata-ajoakaan. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään jokapojan menopeli. Mini Remastered Oselli Editionia valmistetaan nimittäin ainoastaan 60 yksilöä, ja hintalapussakin komeilee melko suolainen summa. Oselli Editonista täytyy nimittäin pulittaa vähintään 98 000 puntaa, eli noin 114 000 euroa tämän hetken kurssin mukaan.

LähdeCarscoops
Turo Leppänen
Turo Leppänen on ansioitunut autotoimittajamme, jonka pintaa syvemmälle meneviä kirjoituksia olemme saaneet lukea aiemmin Jokamies-verkkolehdessä ja muissa tunnetuissa alan julkaisuissa. Vapaa-ajalla Turo pitää huolta perheestään, yli tuhannen pienoisauton kokoelmastaan, sekä avokattoisesta saksalaisvalmisteisesta harrasteautostaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.