Wiesmannin paluu markkinoille viivästyy – urheiluautomerkillä on suunnitteilla toinenkin malli aiemmin kerrotun “gekon” lisäksi

Retrotyylisiä urheiluautoja Saksan Dülmenissä valmistanut Wiesmann meni konkurssiin vuonna 2014, mutta merkki on ollut viime vuosina tekemässä paluuta uusien omistajien voimin. Nyt comeback on kuitenkin viivästymässä alun perin ilmoitetusta aikataulusta.

Uudestisyntyneen Wiesmannin piti esitellä Project Gecko -työnimen alla kulkeva uutuus vielä vuoden 2021 puolella, mutta tästä aikataulusta on jouduttu luopumaan. Geckosta on julkaistu erilaisia tiiserikuvia ja etukäteistietoja jo usean vuoden ajan, ja lakanan alla piilevä retrohenkinen sportti komeilee tälläkin hetkellä Wiesmannin nettisivuilla. Sivuille päivitettyjen tietojen mukaan Geckon kehitystyötä jatketaan edelleen, ja uutisia auton tiimoilta on odotettavissa heti alkuvuodesta 2022.

Lisäksi Wiesmann ilmoittaa esittelevänsä toisen uuden mallin vielä ensi vuoden aikana. Taustalla ovat kuulemma markkinoilla viime vuosina tapahtuneet muutokset, mikä saattaa viitata esimerkiksi sähkövoimanlähteen käyttöön. Mitään muita tietoja ei vielä kerrota, mutta tästäkin projektista on luvassa lisätietoja jo pikapuoliin. Wiesmannin historian valossa toinenkin uusi malli lienee täysiverinen urheiluauto, mutta toisaalta aika moni muukin perinteinen urheiluautomerkki on lähtenyt mukaan crossover- ja katumaasturibuumiin.

Project Geckon alustavat tekniset tiedot on poistettu viimeisen kuukauden aikana Wiesmannin nettisivuilta, mikä herättää kysymyksiä auton lopullisesta voimanlähteestä. Retrotyylisen coupén voimanlähteen piti tulla merkin aiempien mallien tavoin BMW:ltä. Uuden gekon pellin alle kaavailtiin baijerilaismerkin M-divisioonalta lainattua tuplaturbokasia, jonka voimavarat olisi välitetty takapyörille kahdeksanpykäläisen automaatin kautta.

Teholukemaa ei vielä kerrottu, mutta nollasta sataan piti pyrähtää alle 3,5 sekunnissa ja huippunopeudeksi luvattiin noin 320 km/h. BMW:n voimanlähde olisi ollut varmasti traditionalistien mieleen jatkossakin, mutta nyt tämäkään ei ole enää varmaa. Wiesmannin perustajaveljeksistä toinen, eli Friedhelm Wiesmann on muuten innostunut perustamaan yhteistyökumppaniensa kanssa jälleen uuden automerkin. Boldmen-nimisen tulokkaan ensimmäinen malli on tehty BMW Z4:n pohjalta, joten ainakin tällä suunnalla baijerilaiseen tekniikkaan luotetaan jatkossakin.

LähdeCarscoops

Lue lisää