VW:n sähkö-crossover putkahti täysin naamioimattomana julkisuuteen – tässä ovat ensimmäiset kuvat ID.4:stä

Täysin uudelle sähköautojen MEB-perusrakenteelle kehitetty Volkswagen ID.3 on tulossa lähikuukausina myyntiin, ja pian kompaktiluokan hatchback saa seuraa pykälää isommasta crossoverista.

Loogisesti ID.4:ksi nimetty uutuus on jo nähty moneen kertaan naamioteipin peittämänä niin testiajoissa kuin valmistajan omissa promokuvissakin, mutta nyt auto putkahti ensimmäistä kertaa julkisuuteen ilman rihman kiertämää. Tästäkin vuodosta saadaan kiittää Kiinaa tai tarkemmin sanottuna maan teollisuus- ja informaatioteknologiaministeriötä.

Maassa on nimittäin tapana, että autonvalmistajat toimittavat kyseiselle ministeriölle uutuuksistaan täysin sensuroimattomia kuvia, jotka MIIT-lyhenteellä tunnettu ministeriö sitten postaa nettisivuilleen. ID.4:n kohdalla kävi juuri näin, eli täyssähköinen crossover tuli tätä kautta julkisuuteen jo ennen virallista esittelyä. Autoa saa Kiinassa kahtena eri versiona, ja niistä molemmat esiintyvät MIIT:n kuvissa.

Harmaa auto edustaa ID.4 X -mallia, kun taas valkoinen yksilö on ID.4 Crozz kahdella zetalla. Molempien autojen pehmeänpyöreä muotokieli edustaa jo ID.3:ssa nähtyä suuntaa, mutta korkeampi crossover on toki kompaktiluokan hatchbackia muhkeampi ilmestys. Sekä X että Crozz on luonnollisesti tehty samalle pohjalle, mutta autojen mitoissa on silti pieniä eroja erilaisten puskurien ja alustan korkeuden ansiosta.

Suosittelemme

2765 millin akseliväli ja 1852 millin leveys ovat identtiset, mutta pituudessa ja korkeudessa on vaihtelua. Niinpä katumaasturimaisempi ID.4 X on tarkalleen 4612 milliä pitkä ja 1640 milliä korkea, kun taas ID.4 Crozzin vastaavat mitat ovat 4592 ja 1629 milliä. Molemmat mallit valmistetaan FAW-Volkswagenin paikallisella tehtaalla, ja perusrakenteena palvelee jo ID.3:sta tuttu MEB.

Ainakin Kiinassa ID.4-mallien voimanlähteenä palvelee myös ID.3:n paremmissa versioissa hyödynnettävä 204-heppainen sähkömoottori, joka on asennettu taka-akselille. Myös akkupakettien pitäisi olla vastaavat kuin ID.3:ssa, eli suurin akku mahdollistaa noin 500 kilometrin toimintamatkan NEDC-syklin mukaan mitattuna. Kiinan varustetasoina palvelevat ainakin 1st Edition ja PRO, ja auton myynnin pitäisi alkaa sikäläisillä markkinoilla vielä tämän vuoden aikana.

Jäämme odottelemaan tarkempia tietoja ja kuvia Euroopan versioista, jotka tulevat todennäköisesti myyntiin vasta ensi vuoden puolella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat