VW julkaisi ensimmäisen tiiserikuvan uuden Amarokin perästä – pick-upin vetopaino on parhaimmillaan 3,5 tonnia

Nykyinen Volkswagen Amarok on vielä täysin saksalaismerkin omaa tekoa, mutta seuraaja on omaa sukua Ford Ranger. Uusi Amarok esitellään myöhemmin tämän vuoden aikana, mutta autosta julkaistiin jo muutamia etukäteistietoja tiiserikuvien kera.

Tiiserikuvien keskiössä on uuden lava-auton takalaita, johon on kaiverrettu vähintään tarpeeksi suurilla kirjaimilla pick-upin mallinimi. Luonnollisesti myös Volkswagenin logo on paljon isompi kuin henkilömalleissa, ja takalaidan alalaidasta löytyvät tässä tapauksessa V6- sekä 4Motion-tekstit. Ledeillä toteutetut takavalot ovat puolestaan entistä kolmiulotteisemmat.

Uudessa Amarokissa on aina vakiona ledit myös ajovaloina, ja IQ Light -nimiset matriisileditkin ovat tarjolla lisähintaan. Auton vetopaino on parhaimmillaan 3,5 tonnia, ja lavalla saa kuljettaa korkeintaan 1,2 tonnin painoista kuormaa. Kuten jo mainittiin, Volkswagenin pick-upin seuraava sukupolvi hyödyntää samaa perusrakennetta uuden Ford Rangerin kanssa.

Saataville tulee yksi bensakone ja neljä dieselvaihtoehtoa. Moottorien skaala ulottuu kaksilitraisista nelosista kolmilitraisiin veekuutosiin. Ainakin yksi vaihtoehto on V6 TDI, jonka mainostetaan tarjoavan rutkasti vääntöä ja tehoa. Autoon saa myös nelivedon vakiovarusteisen takavedon ohella. Varustetasoja on neljä erilaista, eli Life, Style, PanAmericana ja Aventura. Amarok aiotaan asemoida premium-tason pick-upiksi, joten jo edullisempien Lifen ja Stylen pitäisi olla suhteellisen hyvin varusteltuja. Enemmän herkkuja kaipaavien kannattaa kuitenkin suunnata katseensa PanAmericanaan ja Aventuraan.

Ensimmäisen sukupolven Amarokia on valmistettu Argentiinassa, ja vastaava eksotiikka jatkuu myös uuden version kohdalla. Ford Rangerin sisarmallina sen tuotanto tapahtuu nimittäin Etelä-Afrikassa. Jäämme odottelemaan lava-Volkkarin lopullista esittelyä, joka tapahtuu todennäköisesti lähikuukausien mittaan.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat