VW julkaisi ensimmäisen tiiserikuvan 25 000 euron sähkökatumaasturista – T-Crossin seuraaja tulee myyntiin vuonna 2026

Volkswagen esitteli alkuvuodesta ID.2all-nimisen konseptin, joka antoi jo varsin konkreettista esimakua parin vuoden päästä markkinoille tulevasta kompaktista sähköautosta. Sen hinta aiotaan painaa alle 25 000 euron rajapyykin, ja samalta pohjalta on tulossa myös katumaasturiversio.

VW julkaisi nyt tästä sähkö-SUV:sta ensimmäisen tiiserikuvan, josta erottuvat lähinnä kylkiprofiilin pääpiirteet. Niihin kuuluvat isot ja hieman ulospäin pullistetut pyöränkotelot, melko viirumaiset etuvalot ja C-pilarin ritilätyyliset koristeet. Ne tuovat mieleen 1970-luvun Alfa Romeo Montrealissa nähdyn ratkaisun, jos kyseessä eivät ole pelkät tarrat esimerkiksi Volkswagen ID.3:n takimmaisten kattopilarien koriste-elementtien malliin.

Kuva: Volkswagen

Tuotantomallia voidaan odotella myyntiin vuonna 2026, jolloin se astuu polttomoottorien voimin liikkuvan T-Crossin saappaisiin. Jos Volkswagen pitää jatkossakin sähköautojensa ID-alkuisesta nimeämislogiikasta kiinni, auton nimeksi saattaa tulla vaikkapa ID.2x tai ID.2 Cross. Uutuudessa on jo tiiserikuvan perusteella selvästi enemmän rouheaa katumaasturityyliä kuin vaikkapa pehmeänpyöreässä ID.4:ssä, joten kyseeseen saattaa tulla myös kokonaan uusi nimi.

Maastohenkisestä ulkonäöstä huolimatta auton maastokelpoisuus ei yllä kovin pitkälle, jos perusrakenne napataan suoraan tulevan ID.2:n perusmallista. Se tehdään nimittäin Volkswagenin sähköautoista tutun MEB-perusrakenteen edullisemman version varaan, joka sallii ainoastaan yhden etusähkömoottorin ja sen myötä tulevan etuvedon. Akkukootkin ovat todennäköisesti samat kuin hatchback-korisessa ID.2:ssa, eli 38 ja 58 kWh. Hatchbackille on lupailtu parhaimmillaan 450 kilometrin toimintasädettä, mutta painavammassa ja aerodynamiikaltaan huonommassa SUV:ssa lukema jäänee väistämättä pienemmäksi.

Kuva: Volkswagen

Autosta tulee myös hatchbackia kalliimpi, mutta hinnat ovat silti varsin edullista tasoa täyssähköiseksi katumaasturiksi. ID.2:n taksojen povataan alkavan noin 23 000 eurosta, joten SUV:sta perittävä summa lienee vähintään 25 000 euron tasoa. Se ei ole juurikaan enemmän kuin nykyisen T-Crossin kohdalla, joten hintapolitiikan ei ainakaan pitäisi muodostua Volkswagenin edullisimpien sähköautojen menestyksen esteeksi. Koko merkin tulevaisuus riippuu sähköautojen myyntilukemista, koska VW aikoo tarjota pelkästään niitä Euroopan markkinoilla vuodesta 2033 alkaen.

Kuva: Volkswagen
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat