VW Golf Countryn moderni versio on tässä – Delta 4×4 voisi tehdä 25 yksilön sarjan maasturihenkisestä Golf R:stä

Volkswagen oli edellä aikaansa, kun merkki kehitti yhteistyössä itävaltalaisen Steyr-Daimler-Puchin kanssa maastohenkisen Golf Countryn jo 1980-luvun lopulla. Tuolloin nykyisestä katumaasturivillityksestä ei ollut vielä tietoakaan, joten korotettu nelivetoinen kompaktiauto jäi kaupalliseksi flopiksi.

VW ei ole sittemmin palannut aiheeseen, mutta toki saksalaismerkinkin mallistoon kuuluu tätä nykyä kattava valikoima erilaisia SUV:eja. Golfillekin löytyy tätä luokkaa edustava vastineensa, eli kompaktien crossoverien sarjaan kuuluva T-Roc. Sekään ei ole mikään aito maastoauto, jollaiset ovat puolestaan saksalaisen Delta 4×4:n erityisalaa. Tämä paja on aiemmin muuntanut esimerkiksi Volkswagenin bussimalleja maastokelpoisiksi, ja nyt se on ideoinut eräänlaisen modernin vastineen yli 30 vuoden takaiselle Golf Countrylle.

Kuva: Delta 4×4

Lähtökohtana on käytetty kahdeksannen sukupolven Golfin R-huippuversiota, josta löytyy jo tehtaan jäljiltä torque vectoring -toiminnolla varustettu neliveto. Voimaa Ärrän kaksilitrainen turbonelonen tuottaa puolestaan 320-333 hevosvoimaa versiosta riippuen. Delta 4 x 4 ei aio ilmeisesti koskea voimanlähteeseen, mutta maavaraa on tarkoitus korottaa peräti 80 millillä.

Tämän lukeman myötä useimmat katumaasturit joutuvat nurkkaan häpeämään, ja auton alle kaavaillut 18-tuumaiset Hanma-vanteet saisivat ympärilleen korkeaprofiiliset ja karkeakuvioiset maastorenkaat. Reseptiin kuuluvat myös lokasuojanlevitykset sekä edessä että takana, metallinen kattoteline vararenkaan ja muiden maastotarvikkeiden kera sekä keulalle lisätyt PIAA:n ledilisävalot.

Kuva: Delta 4×4

Muuten kori saisi jäädä alkuperäisasuun, eli maasturin takapuskurin alta pilkottavat edelleen hot hatchin statuksesta viestittävät neljä putkenpäätä ja kattospoilerikin on saanut jäädä paikoilleen. Autossa on vain yksi iso mutta, eli se on tällä hetkellä vasta digitaalinen luonnostelma. Delta 4×4 voisi kuulemma valmistaa 25 yksilön piensarjan, jos kiinnostuneita ostajia ilmaantuu tarpeeksi. Tätä voi rajoittaa muutostyön hinta, joka on noin 35 000 euroa lähtökohtana käytettävän Golf R:n lisäksi. Työssä vierähtäisi kuulemma 6-9 kuukautta kunkin auton kohdalla.

Kuva: Delta 4×4
Kuva: Delta 4×4
Kuva: Delta 4×4
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat