Vuotokuvia Kiinasta – tässä on uusi sähkö-Mini täysin naamioimattomana

Mini on jo julkaissut virallisia naamiokuvia seuraavan sukupolven kolmiovisesta mallistaan, joka on tulossa markkinoille vuonna 2023. Nyt auton sähköversio vuosi jo Kiinassa julkisuuteen ilman rihman kiertämää.

Kuvienottopaikka selittyy sillä, että sähkö-Minin seuraava sukupolvi valmistetaan Kiinassa paikallisen Great Wallin kanssa muodostetun joint venturen hedelmänä. Vahvojen huhujen mukaan auton tekniikkakin on täysin kiinalaista käsialaa, eli Minin sähkömallissa ei hyödynnetä emoyhtiö BMW:n etuvetomalleista tuttuja komponentteja. Kaikkialla maailmassa tarjottavat sähkö-Minit tulevat siis Kiinasta, mutta myös Isossa-Britanniassa valmistettava polttomoottoriversio jatkaa elämäänsä vielä jokusen vuoden ajan.

Mini on jo ilmoittanut siirtyvänsä pelkkiin sähköautoihin 2030-luvun alussa, joten polttomoottorilla varustettua kolmiovista mallia ehditään tehdä vielä yhden sukupolven ajan. Euroopassa hiljattain napattujen salavalokuvien perusteella seuraava polttomoottori-Mini jatkaa tiiviisti nykymallin jalanjäljillä, joten ikonisiin muotoihin ei välttämättä ole tulossa kovin suuria muutoksia.

Kiinassa linssille täysin naamioimattomana vangittu sähkö-Mini on sen sijaan toista maata. Siitä ei ole vielä varmuutta, jakavatko polttomoottori- ja sähkömalli yhteisen korin. Sähköversiosta tulee ainakin nykyistä kolmiovista Miniä pienempi, ja auton pituus saattaa olla jopa samaa 3,6 metrin luokkaa kuin uuden ajan Minin ensimmäisessä tulkinnassa parinkymmenen vuoden takaa. Konepelti ei enää ulotu etuvalojen ympärille, ja etupuskurin alareunaan asti jatkuva maski koostuu sähkötekniikan vuoksi pääosin umpinaisista paneeleista.

Suosittelemme

Retrotyyliset kromikoristeetkin on korvattu kiiltävällä mustalla, mutta suurimmat erot nykytyyliin löytyvät auton perästä. Takaluukun kansi ulottuu kylkiin saakka, ja takavalot on piirretty paljon entistä terävämmällä kynällä. Valot on yhdistetty toisiinsa paksulla mustalla listalla, joka kätkee sisäänsä myös Cooper S -logotekstin. Sisustaa on puolestaan modernisoitu kangasverhoillulla kojelaudalla, jonka etureunasta löytyy myös heijastusnäytön pleksilevy. Keskinäyttönä palvelee lähes ratin kokoinen ruutu, joka on Minin perinteiden mukaisesti pyöreä.

Kolmiovisen luukkuperän lisäksi luvassa on myös kangaskattoisen avomallin uusi painos, mutta se saattaa jatkaa polttomoottoriversion pohjalta. Viisiovista Miniä ei sen sijaan välttämättä enää nähdä, koska käytännöllisempää autoa etsiville Miniltä tulee tarjolle myös kompakti crossover ja Countrymanin nykymallia isompi seuraaja.

Lue lisää