Vuoden auto maailmassa valittiin – Volvo putsasi jälleen pöydän

Volvolla on ollut viime aikoina kova vauhti päällä. Kiinalaisen Geelyn omistaman ruotsalaisbrändin nykytuotteet haastavat menestyksekkäästi saksalaiset premium-merkit, ja Volvolla on tällä hetkellä myös todella kattava tarjonta kuumimmassa nosteessa olevassa katumaasturien luokassa. Iso XC90 sai hiljattain seuraa pykälää pienemmän XC60:n toisesta sukupolvesta, ja kompaktiluokan XC40 lanseerattiin aivan uutena tulokkaana Volvon mallistoon.

XC40 on sen verran vakuuttava uutuus, että se valittiin muutama viikko sitten Geneven autonäyttelyn yhteydessä Vuoden autoksi Euroopassa. Volvo sai tämän tunnustuksen ensimmäistä kertaa historiansa aikana, ja nyt hyvä putki jatkui Atlantin toisella puolella. Tuore XC60 kruunattiin nimittäin juuri avautuneessa New Yorkin autonäyttelyssä Vuoden autoksi maailmassa. XC60:n taakse jäivät kaksi muuta finalistia, eli myöskin katumaasturien luokkaa edustavat Range Rover Velar ja Mazda CX-5.

Luksusautojen kategoriassa ykkössijalle valittiin puolestaan täynnä viimeisintä tekniikkaa oleva Audi A8. Se peittosi kaksi konsernisisartaan, eli kolmannen sukupolven Porsche Cayennen ja saman merkin sporttisen ylellisen Panamera-viistoperän. Itse sporttiautojen luokassa kirkkaimman kruunun sai puolestaan uusi BMW M5, joka on nelivetoinen ensimmäistä kertaa mallisarjan historiassa. Baijerin neliovinen muskelimalli jätti Lexus LC 500:n ja Honda Civic Type R:n nielemään pölyä.

Urban Car -luokassa arvioitiin puolestaan pikkuautoja, joista tuore VW Polo nostettiin korkeimmalle korokkeelle. Sen taakse jäivät niin Ford Fiesta kuin Suzuki Swiftkin. Green Car -kategorian voitto meni Nissan Leafin toiselle sukupolvelle, jonka pitäisi nousta huomattavasti edeltäjäänsä suuremmaksi menestykseksi vähemmän omalaatuisen muotoilunsa ansiosta. Leafin varjoon jäivät muut finalistit, eli BMW 530e -pistokehybridi ja Chrysler Pacifica -tila-auton hybridiversio.

Suosittelemme

Viimeisessä kategoriassa keskityttiin puolestaan muotoiluun. World Car Design -pysti matkasi Range Rover Velarin mukana Isoon-Britanniaan, ja Volvo menestyi tässäkin kategoriassa. Kaksi muuta ehdokasta olivat nimittäin kokonaisvoiton napannut Volvo XC60 ja myöskin sporttiautojen finalistien joukkoon yltänyt Lexus LC 500. Lexus on yksi kaikkien aikojen näyttävimmistä tuotantoautoista, mutta jury arvioi silti Range Roverin muotoilun paremmaksi.

 

LähdeCarscoops

Lue lisää