Vuoden 2001 Lamborghini Diablo olisi tarjolla 80 000 dollarilla – autossa on vain yksi iso mutta

1990-luvun taitteessa legendaarisen Countachin seuraajaksi lanseerattu Diablo oli pitkään Lambo-fanien keskuudessa vähemmän haluttu kuin edeltäjänsä, mikä vaikutti myös autojen hintatasoon. Hyväkuntoisen Diablon olisi saanut jokunen vuosi sitten parhaimmillaan alle 100 000 eurolla, mutta nuo ajat ovat valitettavasti takanapäin. Diablonkin haluttavuus on noussut hurjaa tahtia, kun siitä pikkupoikana haaveilleet ovat keränneet tarpeeksi omaisuutta oman superautonsa hankkimiseen.

Tällä hetkellä esimerkiksi USA:n markkinoilla Diablojen hinnat liikkuvat 200 000 dollarin tuntumassa, ja suurin osa tarjolla olevista yksilöistä on vielä huomattavasti kalliimpia. Nyt amerikkalaiselle Craigslist-myyntisivustolle ilmestyi myyntiin vuoden 2001 keltainen Diablo 6.0, joka näyttää ainakin ensi silmäyksellä erinomaiselta. Auton pyyntihintakin on vain karvan verran alle 80 000 dollaria, mutta asiassa on yksi todella iso mutta. Tämä yksilö ei ole nimittäin aito Lamborghini, vaan sitä kovasti muistuttava replika.

Lasikuitukorilla varustettu kopio kuuluu replikoiden onnistuneimpaan päähän, koska sitä on hyvin hankala erottaa aidosta asiasta. Korin alla piilee putkirunko, ja istuinten takana murisee Corvettesta lainattu 300-heppainen veekasi aidon Lambon kuusilitraisen V12:n sijasta. Vaihteistona palvelee puolestaan Porschen viisipykäläinen G50-manuaali, ja jarrutkin on napattu Corvettesta.

Suosittelemme

Myös auton 18-tuumaiset vanteet ovat hyvin aidonnäköiset, mutta nekään eivät ole Lamborghinin alkuperäisosat. Replikaan on asennettu lisäksi sporttimallinen kytkin, ja mukavuudesta huolehtivat ohjaustehostin sekä sähköikkunat. Myyjältä on mennyt ainakin hänen omien sanojensa mukaan pelkkiin osiin yli 100 000 dollaria, ja auton rakentaminen on vaatinut peräti 2000 työtuntia.

Myyjän mielestä kukaan ei pysty erottamaan kopiota aidosta Diablosta, mutta esimerkiksi sisustan tarkempi tutkiminen kertoo kyllä auton replikastatuksesta. Kopioksi tämä luomus on kuitenkin harvinaisen onnistunut, joten ehkäpä joku tarttuu tilaisuuteen ja ostaa oman Pirkka-Diablon naapureita hämäämään.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat