Volvon uusi nimistrategia konkretisoituu – XC90:n seuraajasta saattaa tulla Embla

Volvo on käyttänyt numeroita tai kirjaimia autojensa mallimerkintöinä jo vuosikymmeniä. Tähän tulee kuitenkin muutos pian lanseerattavan XC90:n seuraajan myötä.

Toki monien muistissa on esimerkiksi yli puolen vuosisadan takainen Amazon, mutta silläkin oli oma numerokoodinsa virallisena mallimerkintänä. XC90:n saappaisiin astuva crossover saa sen sijaan pelkän oikeasta sanasta koostuvan nimen, joka on australialaisen Driven mukaan Embla. Volvo rekisteröi tämän nimen kuulemma jo viime lokakuussa, ja Embla sopisi yhteen myös ruotsalaisbrändin väistyvän toimitusjohtaja Håkan Samuelssonin aiempien lausuntojen kanssa.

Hän kertoi nimittäin jo jonkin aikaa sitten Automotive News Europelle, että luksusluokan crossoverin nimi alkaisi vokaalilla. Toisin kuin esimerkiksi täysin tyhjästä keksitty Lexus tai Infiniti, Embla-nimeä ei ole valittu vain sen sointuvuuden vuoksi. Kiinalaisen Geelyn omistama Volvo pitää nimittäin edelleen kiinni ruotsalaisista juuristaan, ja pohjoismaisessa mytologiassa Embla oli ensimmäisen naispuolisen olennon nimi.

XC90:n seuraajan pitäisi puolestaan olla ensimmäinen Volvo, joka on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi. Merkki on jo ilmoittanut, että se siirtyy myymään pelkkiä sähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Tuotantoauto saa todennäköisesti vahvoja vaikutteita viime vuonna esitellystä Concept Rechargesta, eli luvassa on pitkänhuiskea crossover korkeamman katumaasturin sijasta.

Suosittelemme

Konseptin mittasuhteet ja pelkistetyt linjat säilynevät tuotantomallissakin, mutta puuttuva B-pilari ja kaappariovet jäävät varmasti vain tutkielman erikoisuudentavoitteluksi. Myös kojelaudan keskiosan iso pystysuuntainen näyttö löytää varmasti tiensä sarjatuotantoon asti. USA:n markkinat ovat äärimmäisen tärkeät Volvon lippulaiva-crossoverille, ja siksi auto valmistetaan Etelä-Carolinassa sijaitsevassa tehtaassa. Autoon on tulossa myös pitkälle menevään autonomiseen ajamiseen kykenevä Ride Pilot, joka saadaan ensiksi käyttöön Kaliforniassa.

LähdeCarscoops

Lue lisää