Volvon päätös piti – tästä lähtien ruotsalaismerkin kaikkien autojen huippunopeus rajoitetaan 180 km/h:n lukemaan

Volvon imago koostuu ennen kaikkea turvallisuudesta. Merkin tavoitteena on ollut jo muutaman vuoden ajan, että kenenkään ei tarvitsisi kuolla tai loukkaantua vakavasti uuden Volvon ratissa.

Varsin kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaminen ei ilmeisesti ollut mahdollista vain passiivisen turvallisuuden ja erilaisten ajoavustimien kehittämisen avulla, joten Volvo ilmoitti jo viime vuonna varsin radikaalista päätöksestä. Sen mukaan kaikkien uusien Volvojen huippunopeus rajoitettaisiin 180 km/h:n lukemaan vuoden sisällä, mikä ei tuottanut pelkästään positiivisia kaikuja.

Saksan markkinat ovat nimittäin Volvollekin hyvin tärkeät, ja sikäläisten Autobahnien rajoittamattomilla osuuksilla saa tunnetusti ajaa niin lujaa kuin sielu sietää. Monet Volvon malleista ovat omiaan pitkän matkan taittamiseen, joten kaikki saksalaiset Volvo-asiakkaat eivät varmasti ottaneet päätöstä ilolla vastaan. Tulevaisuudessa raskasjalkaisten saksalaisten Volvo-kuskien täytyy kuitenkin siirtyä kilpailijoiden tuotteisiin, koska ruotsalaismerkin päätös piti.

Volvo on kuulemma valmis menettämään osan potentiaalisista asiakkaistaan kilpailijoiden leiriin, koska liikenneturvallisuus on sille tärkeämpi asia. Merkittävä osa liikennekuolemista tai vakavista loukkaantumisista johtuu rajuista ylinopeuksista, joten päätös on sinänsä hyvin looginen. Toisaalta voidaan kysyä, eikö 180 km/h:n nopeudella sattuvassa onnettomuudessakin tule jo pahaa jälkeä turvallisessakin autossa.

Suosittelemme

Uusien Volvojen huippunopeus on tästä lähtien rajoitettu ympäri maailmaa, ja lisäksi autojen vakiovarustukseen kuuluu Care Key -niminen toiminto. Sen avulla Volvonsa huippunopeudelle voi asettaa muitakin rajoituksia, jos auton lainaa esimerkiksi kokemattomammalle kuskille. Huippunopeuden leikkaamisen jälkeen Volvo aikoo keskittyä kahteen muuhun riskiin, jotka aiheuttavat eniten vakavia onnettomuuksia. Ne ovat päihtyneenä ajaminen ja huomion kiinnittyminen muihin asioihin.

LähdeCarscoops

Lue lisää