Volvo patentoi uuden katumaasturin ja EXC90-nimen – onko tässä XC90:n sähköinen seuraaja?

Volvo esitteli viime vuonna Concept Recharge -nimisen tutkielman, jonka tuotantoversiota luvattiin jo tälle vuodelle XC90:n täyssähköiseksi seuraajaksi. Nyt ruotsalaisbrändi patentoi kovasti XC90:n oloisen auton ja EXC90-nimen.

Volvo kertoi jo aiemmin, että Concept Rechargen tuotantoversio saisi vokaalilla alkavan nimen. Tämä sopisi yhteen EXC90:n kanssa, mutta toisaalta uutuuden nimeksi povattiin Emblaa, joka olisi tullut pohjoismaisen mytologian ensimmäisen naisen nimestä. Ehkäpä Volvo ei kuitenkaan malta luopua tavaramerkikseen nousseesta kirjain- ja numerosarjasta, vaan se vain päivitetään E-alkukirjaimella täyssähköautojen aikakaudella.

XC90:n sähköseuraajan kerrottiin myös yhdistelevän SUV:n ja sedanin muotoiluelementtejä, mutta tämä ei toteudu ainakaan julkisuuteen vuotaneissa patenttikuvissa näkyvässä autossa. Se on nimittäin korin perusmuotojen osalta hyvin lähellä nykyistä XC90:ää, eli kyseessä on klassinen iso katumaasturi. Uutuus vaikuttaa jopa entistä massiivisemmalta pidemmän peräylityksen vuoksi, jonka pitäisi mahdollistaa hieman reilummat tilat kolmannella penkkirivillä.

Toisaalta monet yksityiskohdat ovat lähes yksi yhteen vuoden takaisen konseptin kanssa, joten kyseessä on hyvin todennäköisesti sen tuotantoversio. Esimerkiksi terävästi leikatut etuvalot edustavat tätä tyyliä, ja samaa voidaan sanoa myös umpinaisesta maskista, joka saa vielä koristeekseen Volvon perinteisen logon. Takaluukun kannen ja takavalojenkin muodoissa on selviä yhtäläisyyksiä, vaikka takavalot ovatkin tuotantoautossa muuttuneet C-kirjaimen muotoisiksi.

Suosittelemme

Ison sähkö-SUV:n perusrakennetta hyödynnetään myös uudessa Polestar 3:ssa, joka on itse asiassa sporttisen linjakkaana vaihtoehtona mittasuhteiltaan lähempänä Volvon alkuperäistä Concept Rechargea. Lisäksi Volvo säilyttää tuotannossa Ruotsin Torslandassa nykyisen XC90:n, koska hybrideille on edelleen kysyntää erityisesti Amerikan ja Kiinan markkinoilla. 10 vuoden ikää lähestyvä nyky-XC90 saa tätä varten vielä faceliftin elinkaarensa loppusuoralla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat