Volvo ei luovu sedaneista ja farmareista, vaikka katumaasturit dominoivatkin myyntiä

Vaikka Volvon imagoon ovat eniten vaikuttaneet kartanoautoiksikin kutsutut herraskaiset farmarit, suurin osa ruotsalaisbrändin myynnistä tulee nykyään katumaastureista. Tästä huolimatta Volvo ei ole hylkäämässä perinteisiä sedaneita ja farmareita.

Merkin pian väistyvä toimitusjohtaja Håkan Samuelsson kertoi brittiläiselle Autocarille, että Volvo pitää jatkossakin kiinni tähän asti S- ja V-alkukirjaimilla tunnetuista perinnemalleista. Tämän ilmoituksen myötä nykyiset S60 ja V60 sekä S90 ja V90 saavat seuraajat, jotka ovat todennäköisesti jo sähköautoja. Samuelsson ilmoitti myös, että nykymallien saappaisiin astuvista uutuuksista tehdään vieläkin houkuttelevampia asiakkaille.

Volvo tarvitsee kuulemma jatkossakin tutuilla korimalleilla varustettuja matalampia autoja SUV:ien rinnalla, mutta sedanien ja farkkujen seuraavasta sukupolvesta saattaa tulla hieman vähemmän kulmikas aerodynamiikan kohentamisen ehdoilla. Viime vuonna Samuelsson kertoi vielä, että joitakin porrasperiä ja farmareita voidaan joutua poistamaan valikoimasta uusien katumaasturien tieltä. Käytännössä puheet saattavat tarkoittaa sitä, että joko 60- tai 90-sarja joutuu viikatemiehen uhriksi ja ne korvataan yhdellä mallisarjalla.

Tulevissa sedaneissa ja farmareissa ei ole kuitenkaan enää S- tai V-alkuisia mallimerkintöjä. Volvo ilmoitti nimittäin viime vuonna ottavansa käyttöön uuden nimeämisstrategian, jonka mukaan kirjaimista ja numeroista koostuvat lyhenteet korvataan oikeilla nimillä. Tällä hetkellä SUV:t vastaavat noin 75 prosentista Volvon myynnistä, ja tämän hetken myydyin malli on XC60. Sitä saatiin viime vuoden tammi-marraskuussa kaupaksi enemmän kuin malleja S60, V60, S90 ja V90 yhteensä, joten ainakaan myyntilukujen valossa Volvo ei ole enää mikään farmari- tai sedan-merkki.

Lähivuosina kiinalaisen Geelyn omistamalta ruotsalaisbrändiltä on tulossa katumaasturimalliston edullisimpaan päähän asettuva pienempi malli sekä XC90-lippulaivan seuraaja. Ainakin jälkimmäinen on luvattu esitellä jo ensi vuonna. Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on puolestaan hankkiutua eroon kaikista polttomoottorimalleista hybridit mukaan lukien, koska Volvosta tulee puhdas sähköautomerkki. Sähköautojen vuosittainen tuotantokapasiteetti aiotaan nostaa 15 000 autosta 150 000 yksilöön jo ensi syksyyn mennessä, ja puolet myydyistä Volvoista pitäisi olla sähköautoja vuoteen 2025 mennessä.LähdeCarscoops
Turo Leppänen
Turo Leppänen on ansioitunut autotoimittajamme, jonka pintaa syvemmälle meneviä kirjoituksia olemme saaneet lukea aiemmin Jokamies-verkkolehdessä ja muissa tunnetuissa alan julkaisuissa. Vapaa-ajalla Turo pitää huolta perheestään, yli tuhannen pienoisauton kokoelmastaan, sekä avokattoisesta saksalaisvalmisteisesta harrasteautostaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.