Volkswagenin päämuotoilija korvataan uudella nimellä – merkin johto ei ollut tyytyväinen Jozef Kabanin luomuksiin

VW-konsernissa ovat heiluneet viime aikoina uudet luudat, kun Herbert Diess siirrettiin sivuun pääjohtajan paikalta. Viime kesästä lähtien Volkswagen-merkin toimitusjohtajan virkaa hoitanut Thomas Schäfer hankkiutui nyt eroon päämuotoilijastaan.

Saksalaisen Automobilwochen mukaan Volkswagenin päämuotoilija Jozef Kaban korvataan helmikuun alusta lähtien Andreas Mindtillä, joka jättää sisäpiirilähteiden tietojen perusteella Bentleyn päämuotoilijan tehtävän uuden pestinsä vuoksi. Mindtin saappaisiin Bentleyllä on puolestaan astumassa Tobias Sühlmann, joka toimii tällä hetkellä brittimerkin ulkopuolen designin päällikkönä.

Jozef Kaban on pitkän linjan VW-konsernilainen, koska hän on työskennellyt eri brändeillä vuosina 2003-2017 ja uudestaan vuodesta 2020 lähtien, jolloin hän palasi muutaman vuoden kestäneeltä piipahdukseltaan BMW:llä. Tästä voidaan jo päätellä, että slovakialaissyntyisellä Kabanilla ei ole juuri osuutta Volkswagenin nykymallien linjoihin, jotka on pääosin luotu niinä vuosina jolloin hän oli Baijerissa poissa VW:n kuvioista.

Kaban muotoili kuitenkin paluunsa jälkeen syksyllä 2021 Münchenin autonäyttelyssä esitellyn kulmikkaan VW ID. LIFE -konseptin, josta piti jalostua Volkkarin sähköautovalikoiman aloitusmallina toimiva ID.2. Thomas Schäferiin ja muuhun johtoon Kabanin luomus ei kuitenkaan vedonnut, ja niinpä Andreas Mindtin tehtäväksi on nyt annettu laittaa design uusiksi ID.2:n tuotantomallia silmälläpitäen.

Kuva: Volkswagen

ID. LIFE:n lisäksi Volkswagenin johdon silmätikuksi on eri lähteiden mukaan noussut sähköautovalikoiman lippulaivaksi asettuva Trinity-projekti, josta Kaban kaavaili luiskaperäistä viistoperää. Thomas Schäfer haluaa autosta kuitenkin crossoverin, mikä lienee ainakin myyntilukujen kannalta järkevämpi ratkaisu. ID LIFE:n kohdalla johtoa ärsytti puolestaan tutkielman retrohenkisyys, vaikka konsepti ammensi paljon vähemmän menneisyydestä kuin esimerkiksi tuotantoon asti päätynyt ID. Buzz.

Tyytymättömyys Jozef Kabania kohtaan ei kuitenkaan ole niin suurta, että mies olisi saanut potkuja. Niiden sijasta hänelle mietitään parhaillaan uutta tehtävää VW-konsernissa, joten henkilöstönvaihtoviikot voivat saada vielä jatkoa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat