Volkswagenilta on tulossa hauskuutta painottavia sähköautoja – niistä ensimmäinen on maaliskuussa esiteltävä ID. Buzz

Volkswagenin nykyiset ID.3- ja ID.4-sähköautot ovat omassa kategoriassaan päteviä laitteita, mutta autoentusiastien pulssia ne eivät saa kohoamaan. Seuraavissa sähköautoissaan VW aikookin panostaa enemmän hauskuuteen, jotta myös perinteiset bensapäät saadaan innostumaan akkukäyttöisistä uutuuksista.

Suunnitelmat konkretisoituvat ensimmäistä kertaa maaliskuun alussa, jolloin klassisen hippibussin uudelleentulkintana tunnettu ID. Buzz lanseerataan vihdoinkin markkinoille. Volkswagenin toimitusjohtaja Ralf Brandstätterin mukaan retrohenkinen tila-auto osoittaa, että saksalaismerkillä työskentelevät autoja rakastavat ihmiset. Brandstätterin mielestä ID. Buzz vetoaa tunteisiin paljon enemmän kuin mikään VW:n nykyisistä sähköautoista, ja retrobussilla on myös tärkeä tehtävä merkin tavoitteiden kannalta.

Volkswagen aikoo nimittäin nousta omien sanojensa mukaan kestävän liikkumisen halutuimmaksi brändiksi. ID. Buzz tehdään saman MEB-perusrakenteen varaan kuin hatchback-korinen ID.3 sekä ID.4- ja ID.5-crossoverit. Buzz on kuitenkin ensimmäinen ID-malli, josta tulee tarjolle sekä henkilö- että pakettiversio. Tässäkin suhteessa auto kulkee siis klassisen esikuvan jalanjäljillä, ja tulossa on myös California-brändätty matkailuautoversio.

Buzzin tuotantoversiosta julkaistut tiiserikuvat kertovat, että muotoilu seuraa pitkälti jo viiden vuoden takaisen tutkielman viitoittamaa polkua. Linjoista tulee kuitenkin hieman suoraviivaisemmat sisätilojen maksimoinnin nimissä, ja umpinainen keula toimii yhtymäkohtana niin Volkswagenin klassisiin hyötyautoihin kuin muihin ID-malleihinkin. Huippumallina palvelee todennäköisesti nelivetoinen versio, joka saanee esimerkiksi ID.4 ja ID.5 GTX:stä tutun 300-heppaisen voimalinjan.

Suosittelemme

Buzzin jälkeen hauskuutta painottavien sähköautojen joukkoon liittyy todennäköisesti ID.3:n avomalli, joka jatkaa katottomien Kuplien ja Golf Cabrioletien pitkiä perinteitä ja korvaa melkoiseksi flopiksi osoittautuneen T-Rocin avoversion. Täyssähköistä hot hatchia kaipaaville asiakkaille tarjotaan puolestaan joka nurkasta raapivaa ID.3 GTX:ää, jossa on isoveljistä tutut kolmisensataa hevosvoimaa. Vastaava tehomalli on suunnitteilla myös Passatin sähkövastineena toimivasta sedanista, joka kulkee Aero-B-koodinimelllä. Tesla Model 3:n ja Polestar 2:n haastajan odotetaan kiihtyvän nollasta sataan hieman yli viidessä sekunnissa ja tarjoavan vajaan 500 kilometrin toimintasäteen.

LähdeAutocar

1 KOMMENTTI

  1. Sähköautojen kantavuudet ovat olleet pettymyksiä. Viisi henkisen perheen ulkoilmaharrastuksiin ei meinaa 700kg riittää ja sähköautojen osalta jäädän 350-450kg luokkaan. riittää. Toivottavasti Buzzin myötä asia paranee – onko Buzz tonniluokan paku?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat