Volkswagen julkaisi tiiserikuvia uudesta täyssähköisestä pick-upista ja SUV:sta – Scout-brändin alla myytäviä autoja tarjotaan vain USA:n markkinoilla

Hyötyajoneuvoja ja maastureitakin aikanaan valmistaneen amerikkalaisen International Harvesterin nimioikeudet kuuluvat nykyään Volkswagen-konsernille. Internationalin tuotevalikoimaan kuului takavuosikymmeninä Scout-niminen maasturi, joka tekee vuonna 2026 comebackin aivan uusin voimin.

VW on luonut tätä varten uuden Scout Motors -brändin, jonka on tarkoitus haastaa monet kilpailijat täyssähköisestä Rivian R1S:stä Land Roverin ja Jeepin polttomoottorimalleihin. Scout lanseeraa vuonna 2026 sähkökäyttöisen SUV:n ja pick-upin, joita myydään ainoastaan USA:ssa. Autojen tyyli on korostetun maastohenkistä klassisen esikuvan malliin, ja ne tehdään kokonaan uuden perusrakenteen varaan.

Kuva: Scout Motors

Siinä huomioidaan myös maastokelpoisuus, joten maavaran, lähestymis- ja jättökulmien sekä kantavuuden kaltaiset ominaisuudet ovat tuotekehityksessä ykkössijalla. Mallia otetaan Land Rover Defenderistä, eli uusi Scout suunnataan sekä yksityis- että yritysasiakkaille ja tarjolle tulee runsaasti eri versioita.

Julkisuuteen päästettyjen tiiserikuvien perusteella Scoutin mallien muotoilu on kulmikkaan retrohenkistä esimerkiksi Defenderin tai Ford Broncon tyyliin. Merkin omana tunnuspiirteenä näyttäisi toimivan takareunastaan voimakkaasti viistetty sivuikkunalinja, ja korinylitykset ovat maastokelpoisuuden ehdoilla minimalistiset.

Kuva: Scout Motors

Scout Motorsia varten tehdyt kahden miljardin dollarin investoinnit näkyvät esimerkiksi Pohjois-Carolinan Columbiaan rakennettavassa massiivisessa tehtaassa, jonka valmistuskapasiteetti on parhaimmillaan 200 000 autoa vuodessa. Tehtaan pitäisi valmistua siten, että Scoutin sarjavalmistus saadaan käyntiin vielä vuonna 2026.

Pick-upin hintojen povataan alkavan Atlantin toisella puolella noin 40 000 dollarista, mikä jäisi täyssähköisten kilpailijoiden alapuolelle. Volkswagen on luvannut esitellä autojen prototyypit vielä tämän vuoden aikana, vaikka tuotannon alkua saadaankin odotella vielä kolmisen vuotta.

Kuva: Scout Motors

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat