Volkswagen julkaisi tiiserikuvia ensimmäisestä sähköfarmaristaan – Passatin kokoinen ID.7 Tourer tulee myyntiin ensi vuonna

Sähköautotarjonta on painottunut vahvasti erilaisiin crossovereihin, ja perinteinen farmari on jäänyt tässä leikissä soittelemaan lehdelle. Porschen arvokkaan Taycanin lisäksi sähköfarkkuja saa sentään kiinalaiselta MG:ltä sekä Stellantis-konsernilta, ja nyt joukkoon liittyy myös Volkswagen.

Saksalaismerkki julkaisi ensimmäiset tiiserikuvat ID.7 Tourerista, joka tulee ensi vuonna tarjolle täyssähköisen viistoperäisen sedanin rinnalle. Volkswagenin ensimmäisessä sähköfarmarissa luovutaan polttomoottorifarkuista tutusta Variant-nimestä, mutta muuten uutuus seuraa tuttuja latuja. Se toimii siis sähkövastineena uudelle Passatille, jota saa enää pelkästään farmarina.

Kuva: Volkswagen

Myös ID.7 toimii ilmeisen hyvin farkkuna, joka on ainakin omaan silmääni hieman möhkälemäistä luiskaperää sopusuhtaisempi ilmestys. Tiiserikuvissa uutuutta peittää maisemakuvioinen teippaus, joka ei kuitenkaan jätä enää yksityiskohtiakaan arvailun varaan. Sähköfarkun vyötärölinja mutkittelee tuoreen Passatin sekä ID.7:n tavoin, ja takalasi on hieman viistommassa kulmassa kuin monissa Volkkarin aiemmissa farmareissa.

Farkussakin on panostettu aerodynamiikkaan, ja niinpä ilmanvastuksen Cd-kerroin on 0.24 eli lähes samaa tasoa viistoperämallin kanssa. Tämän myötä myös toimintasäteet lienevät pitkälti identtiset kasvaneesta tavaratilasta huolimatta. Akkukapasiteetit ovat todennäköisesti 77 ja 85 kWh viistoperän tavoin, ja toimintamatka hätyyttelee parhaimmillaan 700 kilometriä.

Kuva: Volkswagen

Tavaratilan perusvetoisuudeksi kerrotaan puolestaan 545 litraa. Se ei ole ihan Passat Variantin tasoa, ja luiskaperäänkin verrattuna lukema on kasvanut vain 13 litralla. Perän korkeus tekee kuitenkin farkusta paljon käytännöllisemmän valinnan, ja takapenkin selkänojat kaatamalla ruuma laajenee parhaimmillaan 1714 litraan. Tällöin ”lastausalue” on lähes kaksi metriä pitkä.

Loputkin teipit repäistään pois lähikuukausina, jolloin ID.7 Tourer esitellään lopullisesti. Farkun tuotanto tapahtuu perusmallin rinnalla Saksan Emdenin tehtaalla, ja myynnin pitäisi alkaa Suomessakin jossakin vaiheessa ensi vuotta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat