Volkswagen ID.3:n pahimmat puutteet korjataan pikaisella faceliftillä – myös hinta nousee

Volkswagenin ensimmäinen täysin puhtaalta pohjalta suunniteltu sähköauto ID.3 esiteltiin jo yli kolme vuotta sitten, ja se tuli markkinoille melkoisena raakileena noin vuotta myöhemmin. Ongelmat ovat tiedossa tehtaallakin, ja niinpä ID.3 saa monia ongelmia korjaavan faceliftin jo ensi keväänä.

Uutta ID.3:a pääsee jo tilaamaan, joten VW julkaisi siitä ensimmäiset luonnospiirrokset oikeita kuvia odotellessa. Ulkonäkö ei ole kuulunut sähköauton akuuteimpiin ongelmakohtiin, mutta ID.3 on voinut olla erityisesti keulastaan turhankin tila-automainen joidenkin ostajien makuun. Ninpä facelift tuo mukanaan terävillä taitoksilla höystetyn konepellin, joka myös näyttää entistä pidemmältä ilman takaosan mustaa paneelia.

Kuva: Volkswagen

Keulailme saadaan näin lähemmäksi Golfia, ja etupuskurin isommat ilmanottoaukot optimoivat ilmavirtauksia etupyörien tienoilla. Lisäksi Volkkarin sähköautojen design-elementtinä toimineet erikoiset pistemäiset elementit katoavat etupuskurista, ja niiden kuviota toistavia tarrojakaan ei enää nähdä ID.3:n C-pilareissa. Lisäksi tiettyjen versioiden etuoviin tulee uusia logotekstejä, ja sivuikkunoiden yläpuolella oleva hopeanvärinen koristelista on jatkossa kaikissa malleissa vakiona. Myös vannevalikoimaa täydennetään uusilla 19-tuumaisilla vaihtoehdoilla.

Kuva: Volkswagen

Takapään ainoa muutos ovat takaluukun puolella olevat takavalojen osat, jotka eivät ole jatkossa pelkät koristeet vaan palavat muiden valojen mukana. Tarjolle tulee myös kolme uutta ulkoväriä, eli Dark Olivian Green Metallic -niminen vihreä sekä tuoreet sinisen ja mustan sävyt. Sisätiloissa kritiikkiä ovat herättäneet halvan oloiset kovamuovit, joiden tilalle tulee nyt pehmustettua tavaraa sekä kangasta tai mikrokuitua kontrastiompeleilla. Lisäksi kojelaudan keskiosa saa uudet ilmasuulakkeet, ja ohjauspyörän kehä pinnoitetaan uudella materiaalilla.

Kuva: Volkswagen

12-tuumainen keskinäyttö ja kaksi USB-pistoketta ovat jatkossa vakiona, mutta äänenvoimakkuuden ja lämpötilan säädön valaisemattomista slidereista ei päästä vieläkään eroon. Valoihin tarvitaan uutta rautaa, joka tulee ID.3:een vasta vuonna 2024. Eniten kritiikkiä ID.3:lle on varmasti sadellut bugiherkästä ja hitaasta infotainment-softasta, jota hiotaan faceliftissä edelleen. Systeemiä pystyy päivittämään myös etänä, ja lisävarustelista täydentyy Cupra Born -sisarmallin kaltaisella Beats-äänentoistojärjestelmällä.

Perustekniikan osalta mikään ei muutu, mutta nelivetoinen ID.3 GTX tulee tarjolle hieman myöhemmin. Tuotantopaikkoina toimivat jatkossakin Zwickau ja Dresden, mutta niiden lisäksi sähköautoa kootaan myös Wolfsburgin tehtaan linjoilla Golfin tavoin. ID.3:n kohennukset näkyvät muuten hintalapussakin, jossa on Saksan kotimarkkinoilla jatkossa vähintään noin 44 000 euron summa. Ensi vuoden mittaan tarjolle tulee myös vajaan 40 000 euron hintainen perusmalli, joka sekin on kaukana ID.3:lle alun perin ilmoitetusta 30 000 euron lähtöhinnasta.

Kuva: Volkswagen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat