Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Volkkarin tähänastiset ID-mallit ovat olleet kiltin oloisia sähkökulkineita vailla minkäänlaista sporttista aggressiivisuutta. Tehokkaammat GTX-versiotkin on erottanut parhaiten vilkaisemalla peräluukun mallimerkintää, mutta tällä kertaa VW päätti repäistä oikein kunnolla. Locarnossa estradille tuotiin tuoreen ID.7-shkösedanin pohjalta tehty ID.X Performance -tutkielma, joka on kuin Fast & Furious -leffasarjasta karannut.

Kuva: Volkswagen

Lähes kisahenkinen ulkoasu on luotu takaluukun päälle sovitetun massiivisen siiven, etusplitterin, takapuskurin alla komeilevan hiilikuituisen diffuusorin, sivuhelmojen sekä kiitävän mustien lokasuojanlevitysten avulla. 20-tuumaisten vanteiden takaa pilkottavat punaisilla satuloilla varustetut isot jarrut, ja takovanteiden ulkonäössäkin on tarkemmin katsoessa jotakin tuttua. Liekö konseptin rakentamisen kanssa tullut kiire vai mistä asia johtuu, mutta vanteet on lainattu suoraan konsernikumppani Porsche 911 GT3:sta.

Kuva: Volkswagen

Lisäksi sähköauton alustaa on laskettu 60 millillä ja etupyöränkulmiakin on säädetty uudelleen. 265-leveysprofiiliset Michelin Pilot Sport Cup -renkaat ovat ratapäiville tarkoitettua mallia, joten pitoa pitäisi olla riittämiin ainakin kuivalla pinnalla. Lisäpidolle on myös tarvetta, koska tutkielmaa vauhdittaa peräti 558 heppaa tuottava sähkövoimalinja. Taka-akselin synkronisen moottorin ja etuakselin asynkronisen moottorin yhdistelmän pitäisi kuulemma tarjota sekä räjähtävää tehoa kiihdytyksissä että pieni vierintävastus.

Kuva: Volkswagen

Suoritusarvoja ei ole kerrottu, mutta näillä eväillä satasen nopeuden pitäisi olla taulussa alle neljässä sekunnissa. Sisustaakin on höystetty hiilikuituisilla kuppipenkeillä ja punaisilla tehosteilla, joten tyyli on jotakin aivan muuta kuin VW:n sähköautojen tähänastisissa GTX-versioissa. Kaiken todennäköisyyden perusteella näin radikaalin oloista sähkösporttia on kuitenkin Volkkarilta turha odottaa tuotantoon, joten ID.X Performance uhkaa jäädä pelkäksi yksittäiskappaleeksi. Vai miten olisi esimerkiksi BMW i4 M50:n haastava Volkswagen ID.7 R?

Kuva: Volkswagen
Kuva: Volkswagen
LähdeCarscoops

Lue lisää