Villissä Rolls-Roycen ”veneenperässä” on kääntyvät takaosan picnic-pöydät

Rolls-royce juhlisti äskettäin Boat Tail -mallinsa julkista ensiesiintymistä Concorso d’Eleganza Villa d’Este -tapahtumassa Comojärven luonnon kauniissa maisemissa Pohjois-Italiassa.

Auton esittely tapahtui neljä vuotta myöhemmin, kun Rolls-Roycen erikoismalli Sweptail oli esitelty yleisölle samaisessa tilaisuudessa. Myöskin venemaailmasta innoituksensa saaneelle Boat Tail -mallille ei äkkiseltään olisi voinut kuvitella parempaa teemaan sopivaa esittely-ympäristöä, kuin upeat Italian Comojärven rantamaisemat. On myönnettävä, että auto on hyvin veistoksellinen, katsoipa sitä sitten mistä kulmasta tahansa. 28:n miljoonan dollarin hintalappu pitää kuitenkin huolen, että auto nähdään vain kaikkein varakkaimman kansanosan yksinoikeutena.

Kuva: Rolls-Royce

Huiman hintapyynnönkin johdosta Rolls-Roycen on tarkoitus valmistaa autoja ainoastaan kolme kappaletta, joista nyt näytille oli tuotu ensimmäinen valmistunut. Boat Tail ei ole kuitenkaan yhtiölle täysin uusi investointi, sillä sen alumiinisena perusrunkona toimii sama alusta kuin ylellisellä Phantom-mallilla. Vaikka alusta ei olekaan uusi, niin jokainen koripaneeli sitä vastoin on, joten kyseessä ei ole vain silmänkääntötemppu rikkaiden rahastamiseksi.

Kuva: Rolls-Royce

Auton peräosa on kuitenkin se, joka tekee tästä Rollsista tavanomaisuudesta todella poikkeavan. Pitkästä perästä löytyy keskiosasta saranoidut tasot, jotka aukeavat ylös kuin perhosen siivet. Alta paljastuu tila, joka kätkee sisäänsä mm. kaksi jääkaappia, sekä luxusbrändi Christoflen valmistamat ylelliset ruokailuvälineet ja astiaston, joilla kelpaa syödä picnic-eväinä vaikkapa sammen mätiä kyytipoikanaan Pernod Ricard Perrier Jouet -samppanjaa. Varustukseen sisältyvät myös kaksi hiilikuituista jakkaraa ja näyttävä sateenvarjo, joten eväitä ei tarvitse syödä seisaaltaan sateessa.

Kuva: Rolls-Royce

Veneperän voimanlähteenä on tuttu brittiläisen autonvalmistajan 6.75-litran kaksoisturboahdettu V12-moottori, josta saadaan kutiteltua 563 hevosvoimaa. Rolls-Royce ei ole vielä julkistanut virallisia muita tietoja autosta, kuten sen painoa tai kiihtyvyyttä, mutta nämä ovat vain rahvaanomaisia lukuja, joilla ei ole sen välittömämpää merkitystä tämän auton kohdalla.

Kuva: Rolls-Royce
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat