Villissä Rolls-Roycen ”veneenperässä” on kääntyvät takaosan picnic-pöydät

Rolls-royce juhlisti äskettäin Boat Tail -mallinsa julkista ensiesiintymistä Concorso d’Eleganza Villa d’Este -tapahtumassa Comojärven luonnon kauniissa maisemissa Pohjois-Italiassa.

Auton esittely tapahtui neljä vuotta myöhemmin, kun Rolls-Roycen erikoismalli Sweptail oli esitelty yleisölle samaisessa tilaisuudessa. Myöskin venemaailmasta innoituksensa saaneelle Boat Tail -mallille ei äkkiseltään olisi voinut kuvitella parempaa teemaan sopivaa esittely-ympäristöä, kuin upeat Italian Comojärven rantamaisemat. On myönnettävä, että auto on hyvin veistoksellinen, katsoipa sitä sitten mistä kulmasta tahansa. 28:n miljoonan dollarin hintalappu pitää kuitenkin huolen, että auto nähdään vain kaikkein varakkaimman kansanosan yksinoikeutena.

Kuva: Rolls-Royce

Huiman hintapyynnönkin johdosta Rolls-Roycen on tarkoitus valmistaa autoja ainoastaan kolme kappaletta, joista nyt näytille oli tuotu ensimmäinen valmistunut. Boat Tail ei ole kuitenkaan yhtiölle täysin uusi investointi, sillä sen alumiinisena perusrunkona toimii sama alusta kuin ylellisellä Phantom-mallilla. Vaikka alusta ei olekaan uusi, niin jokainen koripaneeli sitä vastoin on, joten kyseessä ei ole vain silmänkääntötemppu rikkaiden rahastamiseksi.

Kuva: Rolls-Royce

Auton peräosa on kuitenkin se, joka tekee tästä Rollsista tavanomaisuudesta todella poikkeavan. Pitkästä perästä löytyy keskiosasta saranoidut tasot, jotka aukeavat ylös kuin perhosen siivet. Alta paljastuu tila, joka kätkee sisäänsä mm. kaksi jääkaappia, sekä luxusbrändi Christoflen valmistamat ylelliset ruokailuvälineet ja astiaston, joilla kelpaa syödä picnic-eväinä vaikkapa sammen mätiä kyytipoikanaan Pernod Ricard Perrier Jouet -samppanjaa. Varustukseen sisältyvät myös kaksi hiilikuituista jakkaraa ja näyttävä sateenvarjo, joten eväitä ei tarvitse syödä seisaaltaan sateessa.

Kuva: Rolls-Royce

Veneperän voimanlähteenä on tuttu brittiläisen autonvalmistajan 6.75-litran kaksoisturboahdettu V12-moottori, josta saadaan kutiteltua 563 hevosvoimaa. Rolls-Royce ei ole vielä julkistanut virallisia muita tietoja autosta, kuten sen painoa tai kiihtyvyyttä, mutta nämä ovat vain rahvaanomaisia lukuja, joilla ei ole sen välittömämpää merkitystä tämän auton kohdalla.

Kuva: Rolls-Royce
LähdeCarscoops

Lue lisää