Viisi hevosvoimaa ja aurinkokenno katolla – uusi Squad on yksi halvimmista sähköllä liikkuvista nelipyöräisistä

Viime vuosina jopa perinteisiltä automerkeiltä on nähty kaupunkikäyttöön suunniteltuja kevyitä täyssähköisiä nelipyöriä. Nyt joukkoon liittyy uusi tulokas nimeltään Squad.

Solar Quad -sanojen yhdistelmästä nimensä saanut laite on Robert Hoeversin ja Chris Klokin hengentuotos. He työskentelivät aiemmin Lightyearilla, joka on kehittänyt jo muutaman vuoden ajan aurinkokennoja hyödyntävää sähköautoa. Niinpä ei ole mikään ihme, että aurinkokenno löytyy myös Squadista, mutta laite painii aivan eri sarjassa kuin Lightyear.

Hoevers ja Klok visioivat hinnaltaan kaikille sopivan aurinkokennokäyttöisen menopelin, joten lopputulos muistuttaa lähinnä mopoautoa. Squadin onkin tarkoitus sujahtaa autojen ja skootterien sekä mopojen kaltaisten kaksipyöräisten väliseen markkinarakoon. Squadia ei ole myöskään pilattu liialla muotoilulla, vaan kyseessä on isoilla ikkunoilla, ulospäin näkyvällä turvakehikolla ja melko tyylikkäillä vanteilla varustettu koppi.

Laitteen ovet ovat irrotettavaa mallia, ja tärkeimpänä varusteena palvelee katolle asennettu aurinkokenno. Se mahdollistaa Squad Mobilityn mukaan jopa 20 kilometrin päivittäisen toimintasäteen, jonka pitäisi riittää mainiosti kaupunkikäyttöön. Firman antamien tietojen perusteella keskimääräinen kaupunkiauton käyttäjä ajaa nimittäin EU:n alueella vain 12 kilometriä päivässä.

Suosittelemme

Aurinko ei kuitenkaan paista aina, joten Squadiin on ideoitu myös vaihdettavia akkupaketteja. Niiden myötä omistajat pystyvät helposti vaihtamaan täyteen ladatun akun tyhjän tilalle. Akkupaketin saa irrotettua tavallisesta kotipistorasiasta tapahtuvaa latausta varten, ja toimintasäteen pitäisi olla parhaimmillaan 100 kilometriä.

Squad on suunniteltu hinnan ehdoilla, mikä näkyy myös karun oloisessa sisustassa. Sieltä löytyy kuitenkin digitaalinen mittaristo, ja ilmastointikin on saatavilla. Lisäksi Squadissa on pidike puhelimelle, jonka kautta hoituvat niin navigointi kuin tietoviihdesisältökin. Suorituskyvyn osalta ei kannata odottaa liikoja, koska kaksi takapyörille asennettua sähkömoottoria tuottavat vain viiden hevosvoiman yhteistehon. Se riittää 45 km/h:n huippunopeuteen.

Squad aiotaan lanseerata markkinoille ensi vuonna 6250 euron lähtöhinnalla. Ennakkotilauksia otetaan jo vastaan, ja suunnitteilla on myös tehokkaampi nelipaikkainen versio. Sen pitäisi yltää jo 70 km/h:n huippuihin, joten kyseessä ei ole enää ainakaan mopoauto.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat