Viimeinen hurraahuuto polttomoottorille – Audilta on tulossa vielä kaksi erityisen tehokasta versiota RS 6 Avantista

Maailman nopeimpien farmarien joukkoon kuuluva Audi RS 6 alkaa olla lajinsa viimeisiä dinosauruksia, vaikka auton nelilitraisen tuplaturbokasin yhteydessä käytetäänkin jo mietoa hybriditekniikkaa. Seuraavan sukupolven RS 6:sta tulee pistokehybridi, mutta sitä ennen nykymallista nähdään vielä kaksi erityisen tehokasta versiota.

Audin tiedottajana toimiva Eva Stania vihjasi australialaiselle Wheels-julkaisulle, että merkiltä on tulossa jo pikapuoliin 600-heppaista ”perusmallia” tehokkaampi RS 6 Avant. Hän täsmensi vielä, että kyseessä olisi Performance-versio, jollainen nähtiin myös C7-korisesta edeltäjämallista ja esimerkiksi takavetoisesta R8:sta.

Nykyisen C8-sukupolven RS 6:n Performance-malli esitellään ilmeisesti jo lähikuukausina juhlistamaan RS 6:n tälle vuodelle osuvaa 20-vuotissynttäriä. Autoon tulee todennäköisesti parikymmentä lisähevosvoimaa, ja vääntölukemakin saattaa kasvaa jonkin verran ”perusmallin” 800 newtonmetristä. Lisäksi luvassa lienee pieniä ulkokuoren lisähöystöjä ja uudet vanteet edeltäjäsukupolven Performance-version tyyliin.

Luvassa on myös erityisen spesiaaliksi kehuttu RS 6, joka on kuitenkin tulossa markkinoille vasta vuosikymmenen puolivälin paikkeilla pelkällä polttomoottorilla varustetun superfarmarin joutsenlauluksi. Nelilitraisessa kasissa on vielä mukavasti virityspotentiaalia, koska se tuottaa esimerkiksi Lamborghini Uruksen nokalla 650 hevosvoimaa ja 850 newtonmetriä. Uruksen faceliftatussa Evo-versiossa potkua on todennäköisesti vielä enemmän, joten vastaavaa voimanlähdettä voidaan odotella myös RS 6:n erikoismallin pellin alle.

Suosittelemme

Seuraavan C9-sukupolven pistokehybridi-RS 6 on muuten viimeinen polttomoottoria hyödyntävä Audin superfarmari, koska Ingolstadtin rinkulamerkki on jo vahvistanut siirtyvänsä täyssähköautoihin vuodesta 2033 alkaen. Ikoninen RS 6 -nimi saatetaan siis jossakin vaiheessa nähdä myös erityisen hätäisen täyssähköisen farmarin peräpeilissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat