Viimeinen hurraahuuto polttomoottorille – Audilta on tulossa vielä kaksi erityisen tehokasta versiota RS 6 Avantista

Maailman nopeimpien farmarien joukkoon kuuluva Audi RS 6 alkaa olla lajinsa viimeisiä dinosauruksia, vaikka auton nelilitraisen tuplaturbokasin yhteydessä käytetäänkin jo mietoa hybriditekniikkaa. Seuraavan sukupolven RS 6:sta tulee pistokehybridi, mutta sitä ennen nykymallista nähdään vielä kaksi erityisen tehokasta versiota.

Audin tiedottajana toimiva Eva Stania vihjasi australialaiselle Wheels-julkaisulle, että merkiltä on tulossa jo pikapuoliin 600-heppaista ”perusmallia” tehokkaampi RS 6 Avant. Hän täsmensi vielä, että kyseessä olisi Performance-versio, jollainen nähtiin myös C7-korisesta edeltäjämallista ja esimerkiksi takavetoisesta R8:sta.

Nykyisen C8-sukupolven RS 6:n Performance-malli esitellään ilmeisesti jo lähikuukausina juhlistamaan RS 6:n tälle vuodelle osuvaa 20-vuotissynttäriä. Autoon tulee todennäköisesti parikymmentä lisähevosvoimaa, ja vääntölukemakin saattaa kasvaa jonkin verran ”perusmallin” 800 newtonmetristä. Lisäksi luvassa lienee pieniä ulkokuoren lisähöystöjä ja uudet vanteet edeltäjäsukupolven Performance-version tyyliin.

Luvassa on myös erityisen spesiaaliksi kehuttu RS 6, joka on kuitenkin tulossa markkinoille vasta vuosikymmenen puolivälin paikkeilla pelkällä polttomoottorilla varustetun superfarmarin joutsenlauluksi. Nelilitraisessa kasissa on vielä mukavasti virityspotentiaalia, koska se tuottaa esimerkiksi Lamborghini Uruksen nokalla 650 hevosvoimaa ja 850 newtonmetriä. Uruksen faceliftatussa Evo-versiossa potkua on todennäköisesti vielä enemmän, joten vastaavaa voimanlähdettä voidaan odotella myös RS 6:n erikoismallin pellin alle.

Suosittelemme

Seuraavan C9-sukupolven pistokehybridi-RS 6 on muuten viimeinen polttomoottoria hyödyntävä Audin superfarmari, koska Ingolstadtin rinkulamerkki on jo vahvistanut siirtyvänsä täyssähköautoihin vuodesta 2033 alkaen. Ikoninen RS 6 -nimi saatetaan siis jossakin vaiheessa nähdä myös erityisen hätäisen täyssähköisen farmarin peräpeilissä.

Lue lisää