Vanhaa Miniä saa nyt taas uutena – veroton hinta on vajaat 60 000 euroa

Brittiläisen David Brownin nimeä kantava retromerkki esitteli muutama vuosi sitten Speedback GT:ksi ristityn sportin, joka on viimeistä yksityiskohtaa myöten hieno kunnianosoitus 1960-luvun klassisille sporteille. Speedback GT:ssä on hyödynnetty James Bondinkin alla nähdyn Aston Martin DB5:n muotoja, ja maallikko ei välttämättä edes erota autoja toisistaan. Nyt David Brown esitteli toisen mallinsa, joka jatkaa samalla linjalla.

Tällä kertaa retromerkki on käyttänyt esikuvanaan klassista brittipikkuautoa, ja kyseessä on täysin oman kehitelmän sijasta modernisoitu Mini. Mini Remastered -nimeä kantava auto hyödyntää alkuperäisen Minin koria, mutta ulkonevat saumat on poistettu. Lisäksi Brownin luomuksessa on samantyylinen alumiinimaski kuin Speedback GT:ssä, luotimaiset ovipeilit ja leditakavalot, jotka ovat myöskin saaneet insipiraationsa Aston Martinin retrotulkinnasta.

Pellin alla on viritetty versio Minin 1275-kuutioisesta neloskoneesta, jonka pitäisi tuottaa 50 % enemmän tehoa kuin alkuperäinen mylly. Jarrut, jousitus ja nelipykäläinen manuaalivaihteistokin on päivitetty. Lisäksi korirakennetta on vahvistettu monesta kohdasta ajettavuuden kohentamiseksi.

Käsin verhoillut nahkapenkit, valkopohjaiset Smithsin mittarit ja puukehäinen Moto-Litan ratti tuovat kabiiniin klassista brittihenkeä, mutta modernia tekniikkaakaan ei ole unohdettu. Niinpä retro-Minissä on avaimeton käyttö, USB-portti ja kosketusnäytön kautta käytettävä tietoviihdejärjestelmä. Se on yhteensopiva sekä Applen CarPlayn että Android Auton kanssa, ja nykyasiakkaiden vaatimaa mukitelinettäkään ei ole unohdettu.

Suosittelemme

Mini Remastered rakennetaan käsin David Brownin uudella pääkonttorilla lähellä Silverstonen legendaarista rataa. Autoa saa aluksi kahtena rajoitettuna erikoismallina, joiden nimet ovat “Inspired by Café Racers” ja “Inspired by Monte Carlo”. Teemaan sopivasti retroluomuksen ensiesittelypaikaksi on valittu Monacossa huhtikuun loppupuolella järjestettävä Top Marques -show.

Auton virallista hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta se on luotettavien lähteiden mukaan noin 50 000 puntaa, eli vajaat 60 000 euroa. Tavallisen uuden Minin saa siis paljon halvemmalla, mutta David Brownin retroversiossa on paljon enemmän tyyliä. Tavallaan kyseessä on lähes erikoistarjous, koska Speedback GT:stä pitää pulittaa peräti 500 000 puntaa.

Lue lisää