Valtteri Bottas sai uuden menopelin – Alfa Romeo Giulia GTAm on italialaismerkin rajuin sedan

Alfa Romeo säilyy F1-sarjassa vielä jokusen vuoden, kunnes italialaisbrändiä markkinoiva entinen Sauber-talli siirtyy Audin moottoreihin. Alfan ykköskuskina toimii tälläkin kaudella Valtteri Bottas, joka sai nyt uuden siviilipelin talliinsa.

Bottaksen uusi auto luovutettiin hänelle Alfa Romeon kotimaassa, eli Italian Torinossa sijaitsevassa Stellantis & You Showroomissa. Paikalla olivat formulakuskin lisäksi Alfan toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparato ja F1-puolesta vastaava Cristiano Fiorio, joten kyseessä ei ollut ihan tavallinen uuden auton luovutus. Myös Bottaksen uusi Alfa on kaukana tavanomaisesta, vaikka se ei mikään superauto olekaan.

Kuva: Alfa Romeo

Valtteri Bottas sai alleen kaikkein tulisimman neliovisen Alfa Romeon, eli Giulian GTAm-version. GTAm ja sen pykälää käytännöllisempi sisarmalli GTA lanseerattiin yli kaksi vuotta sitten 1960-luvun Giulia GTA:n hengessä. Esikuvasta otettiin muutakin kuin nimi, koska A-kirjain tulee kevennettyä italiaksi merkitsevästä alleggerita-sanasta. Niinpä jo ”tavallisen” GTA:n massasta saatiin viilattua 100 kiloa, ja GTAm pistää vielä paremmaksi esimerkiksi lexanista tehtyjen taka- ja sivulasien myötä.

Lisäksi GTAm:stä on poistettu takapenkki, jonka tilalle on sovitettu turvakaaret. Kisatyyliin sopivasti autossa on myös kuusipistevyöt, ja ulkoa GTAm:n tunnistaa isommasta etusplitteristä sekä hiilikuituisesta takasiivestä. Katulaillista raaseria vauhdittaa jo Giulia Quadrifogliosta tuttu 2,9-litrainen tuplaturbo-V6, joka tuottaa GTAm:ssä 540 hevosvoiman huipputehon. Näillä eväin nollasta sataan -kiihtyvyydeksi luvataan 3,6 sekuntia pelkästä takavedosta huolimatta.

Kuva: Alfa Romeo

Äänimaailmaa kohentaa Akrapovičin titaaniputkisto, ja aktiivisen etusplitterin suunnittelussa on kuulemma hyödynnetty Alfan F1-tiimin taustalla vaikuttavan Sauberin osaamista. GTA:n ja GTAm:n mukana tulee myös ajovarusteita, joille Bottaksella ei liene juuri käyttöä. Erikoismallien omistajiksi päätyvät keräilijät ilahtunevat kuitenkin setistä, joka pitää sisällään GTA-tyyliin maalatun kypärän sekä täyden ajoasun ajohanskoineen ja -kenkineen. Valtteri Bottaksenkin auto on takuuvarma tulevaisuuden keräilykappale, koska Alfa suunnitteli valmistavansa yhteensä vain 500 GTA:ta ja GTAm:ää.

Kuva: Alfa Romeo

Lue lisää