V8-koneinen tehdasralliauto tarjolla – tällä Mercedes 450 SLC 5.0:lla yllettiin MM-osakilpailun kakkossijalle vuonna 1979

Mercedes-Benz ei ole ihan yleisimpiä ralliautoja, mutta takavuosina rallipoluilla nähtiin myös Stuttgartin tähtimerkin tuotoksia. Yksi niistä oli Erich Waxenbergerin tiimin kehittämä ”Rallyewagen” 1970-luvun 450 SLC 5.0:n pohjalta.

Tehdas käytti kisatouhuissa seitsemää 450 SLC 5.0:aa, joista yksi päätyy vasaran alle RM Sotheby’sin Pariisissa järjestämässä huutokaupassa aivan helmikuun alussa. Lisäpontta myynnille saattaa antaa viime aikojen buumi rallityylisiä restomodeja ja retromalleja kohtaan, mutta tämä Mersu on aito ja alkuperäinen asia.

Kuva: RM Sotheby’s

Alustanumerolla 836 varustetun yksilön ensimmäinen kisa oli vuoden 1979 Norsunluurannikon ralli Länsi-Afrikassa. Rankkoja olosuhteita sisältänyt ralli meni Mersulta enemmän kuin hyvin, koska kilpakumppaneihin verrattuna massiiviset SLC:t nappasivat komeasti neljä ensimmäistä sijaa. Tämän jutun auto päätyi kakkossijalle kuskinaan Björn Waldegård ja kartturinaan Hans Thorszelius.

Kuva: RM Sotheby’s

450 SLC 5.0:sta tuli Norsunluurannikolla historian ensimmäinen V8-koneinen rallin MM-sarjan osakilpailuvoittaja. Täysalumiinisella viisilitraisella kasilla ryyditetty luksuscoupé sai kunnian olla myös ensimmäinen automaattivaihteistolla varustettu auto, jolla yllettiin tähän saavutukseen. Automaattilaatikkoa muokattiin rallin rasituksia varten, ja sama koski myös koko autoa.

Kuva: RM Sotheby’s

Tohtori Waxenbergerin tiimin käsissä 450 SLC 5.0 sai esimerkiksi alumiinisen konepellin ja takaluukun kannen painon säästämiseksi. Lisäksi moottorin jäähdytystä tehostettiin, ja jäähdytin toimi samalla myös ohjaustehostimen suojana. Kaiken kaikkiaan Mercedes-Benz rakensi ralleja varten 19 SLC:tä, mutta vain seitsemän niistä varustettiin viisilitraisella pannulla.

Pariisissa huutokaupattavaa yksilöä käytettiin ensimmäisen kisakautensa jälkeen harjoitteluautona Argentiinassa. Kaksi vuotta myöhemmin Mersun tehdastiimi myi auton H. Beankens -nimiselle belgialaiselle harrastajalle. SLC vaihtoi tämän jälkeen omistajaa vielä useaan kertaan, kunnes se päätyi nykyisen omistajansa kokoelmaan jo vuonna 1990. Auto on sittemmin palautettu alkuperäiseen Norsunluurannikon rallin asuun, ja Mercedeksen mukana huutokaupassa tulevat alkuperäiset Saksan paperit sekä Mercedes-Benzin allekirjoittama virallinen dokumentti historiallisista kilpailutuloksista.

Kuva: RM Sotheby’s
Kuva: RM Sotheby’s
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat