Uutta tyyliä perheautoon – venäläispaja teki Ford Focuksesta tuulilasittoman speedsterin

Automaailmassa on viime vuosina lanseerattu katottomia ja tuulilasittomia speedstereitä eri superautojen pohjalta. Niinpä nämä luomukset ovat jääneet vain harvojen herkuksi, mutta nyt venäläinen Ford-spesialisti esitteli pykälää maanläheisemmän tulkinnan samasta aiheesta.

Toisin kuin esimerkiksi McLaren Elva ja Ferrari Monza SP1 tai SP2, venäläisten luomus ei ole superautoa nähnytkään. Ford Market -niminen tuning-paja otti sen sijaan avokkaansa lähtökohdaksi nykykorimallin Ford Focuksen, joka kuuluu ns. C-segmentin yleisimpiin perheautoihin. Alun perin viisiovinen hatchback on siis kaikkea muut kuin optimaalinen lähtökohta radikaalin sporttiavon toteutukseen, mutta venäläispaja on suoriutunut urakastaan yllättävän hyvin ainakin kuvien perusteella.

Ovaalimerkin tuotteisiin erikoistunut Ford Market sai luomuksensa valmiiksi ilmeisesti jo viime vuoden puolella. Koritöissä on varmasti ollut melkoinen urakka, koska katon poistamisen lisäksi kaikki ovet on muutettu saumattomasti täysin umpinaisiksi. Jälki on ainakin kuvien mukaan hyvin siistiä, ja sileä kylkilinja ei näyttäisi juuri peilailevan. Kuski sekä etumatkustaja istuvat rutkasti alkuperäistä taaempana, ja sporttinen vaikutelma viimeistellään penkkien taakse muotoilluilla kohoumilla.

Etu- ja takapuskuri ovat puolestaan kotoisin ST-Line-varustepaketilla höystetystä Focuksesta, kun taas ratti on napattu edellissukupolven mallista. Kyytiläiset pysyvät tukevasti paikoillaan kuppipenkkien ansiosta, ja auto vaikuttaa urheilulliselta myös seistessään paikallaan. Tämä johtuu ilmajousituksesta, jonka ansiosta alustan saa laskettua aivan tonttiin.

Suosittelemme

Pellin alla piilevästä moottorista ei ole kuitenkaan mitään tietoa, joten sporttinen tyyli voi olla pelkkää silmänlumetta todelliseen suorituskykyyn nähden. Toisaalta ajamisen hauskuus lienee taattu täysin avonaisessa ja tuulilasittomassa autossa vähän pienemmilläkin tehoilla.

LähdeCarscoops

Lue lisää