Uutta tyyliä maasturi-Ladaan – saksalaisspesialisti tuo Nivaan luksusta

Ladan Niva-maasturi näki päivänvalon jo vuonna 1977, ja auto on edelleen Venäjällä tuotannossa. Nivan viehätys piilee juuri kompaktin maasturin karuudessa ja yksinkertaisuudessa, joten se edustaa kaikkea muuta kuin nykypäivän luksusta.

Nivaa valmistava Volgan autotehdas juhlii tänä vuonna autotuotantonsa 50-vuotista merkkipaalua. Saksassa toimiva Partisan Motors näki tässä virstanpylväässä ilmeisesti oivan tilaisuuden Nivan pohjalta kehitetylle erikoismallille, jota saa vain muutamilta saksalaisilta jälleenmyyjiltä. Erikois-Nivoja tehdään ainoastaan 50 kappaletta, ja hintalapussa lukee 19 900 euron summa.

Partisan Motorsin luomusta on höystetty ulkoisesti esimerkiksi konepellin muovisella scoopilla, hinauskoukuilla varustetuilla puskureilla ja lokasuojanlevikkeillä. Auton alla pyörivät BF Goodrichin maastoajoonkin sopivat renkaat, jotka on kietaistu viisipuolaisille alumiinivanteille. Karskia ulkonäköä korostetaan myös astinlaudoilla ja kattokaiteilla, kun taas piirroskuvan auton vihreä väri tuo Nivaan pirteän säväyksensä.

Ladan sisustasta ei ole vielä julkaistu edes piirroskuvaa, mutta varusteluun lukeutuu nahkaverhoilun lisäksi yksilöllisesti numeroitu laatta. Tekniikasta ei kerrota mitään, eli siihen ei todennäköisesti kosketa. Nivan voimanlähteenä palvelee tehtaan jäljiltä perinnelinjaa edustava 1,7-litrainen vapaasti hengittävä bensanelonen, joka tuottaa 84 hevosvoimaa. Ne ohjataan kaikille neljälle pyörälle viisipykäläisen manuaalin kautta.

Näillä voimavaroilla on turha puhua niskoja naksauttavasta suorituskyvystä. Satasen nopeus on vakio-Nivan taulussa 17 sekunnissa, kun taas huippunopeutta riittää 142 km/h:n verran. Nivan ostajille näillä lukemilla ei ole juuri merkitystä, koska auto on kotonaan maastossa. Sitä voidaan kuitenkin pohtia, onko Partisan Motorsin nahkaverhoiltu luomus jo turhankin fiini asfalttiviidakon ulkopuolelle.

LähdeMotor1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat