Uusi VW Multivan puettiin maastoasuun – Delta 4×4:n osat tulevat tuotantoon, jos kysyntää on riittävästi

Volkswagenin pikkubusseja on rakenneltu maastotyyliin jo ensimmäisen sukupolven, eli T1:n ammoisista ajoista lähtien. Tätä nykyä pikkubussien perinteitä jatkaa T7-sukupolven Multivan, jolle maastospesialisti Delta 4×4 ideoi maastopuvun.

Puolisen vuotta sitten markkinoille lanseerattu T7 on tehty Golfista ja kumppaneista tutun MQB-perusrakenteen varaan, eli kyseessä ei ole enää pakettiauton pohjalta suunniteltu tilamalli. Vähemmän järeä rakenne ei välttämättä tiedä hyvää maastokonversioiden kannalta, mutta Delta 4×4 julkisti silti suunnitelmansa uuden Multivanin varalle. Tietokoneavusteisten kuvien perusteella autoon on suunnitteilla vastaava maastopaketti kuin tuotannosta jo poistuneeseen T6-koriseen Multivaniin.

Auton alla pyörivät monista Delta 4×4:n tähänastisista maastokonversioista tutut lukkovanteet, jotka on kietaistu Loderin all terrain -renkaille. Kumien koko on 255/55 R18. Maavaraa korotetaan puolestaan 40 millillä, mihin on osuutensa myös Bilsteinin iskunvaimentimilla ja Eibachin jousilla. T7:n maastolook ei kuitenkaan muodostu pelkistä pyöristä ja korotetusta jousituksesta, vaan koriakin on höystetty tähän suuntaan.

Maastohenkeä saadaan muovisista lokasuojanlevityksistä, PIAA:n lisävaloilla varustetusta karjapuskurista, takimmaisten sivuikkunoiden peitelevyistä sekä metallisesta kattotelineestä, jonka etureunaan on integroitu vielä litteät ledivalot. Voimanlähteen muutoksista ei sen sijaan mainita mitään, mutta äänimaailmaa voidaan kuulemma kohentaa uudella pakoputkistolla.

Suosittelemme

Ainakin kuvien autossa on vielä jäljellä eHybrid-logo takaluukun kannessa, eli lähtökohdaksi on yllättäen valittu etuvetoinen pistokehybridi nelivetoisen dieselmallin sijasta. 1,4-litraisen TSI-bensaturbon ja sähkömoottorin yhteispeli tuottaa 218 hevosvoiman kokonaistehon, mutta vaikeammassa maastossa dieselin 4Motion-nelivetoa voisi silti tulla ikävä. Koko auto on muutenkin vasta suunnitelmien asteella, eli osia ei voi vielä ostaa. Kaikki mitat ja koot on kuitenkin laskettu jo käytännön ehdoilla, ja palikoita luvataan myyntiin ensi vuoden jälkipuoliskolla jos ne herättävät tarpeeksi kiinnostusta.

LähdeCarscoops

Lue lisää