Uusi pikkukiinalainen tulossa – MG 3 debytoi helmikuun lopussa

Uudestisyntynyt MG on alkanut näkyä Suomenkin katukuvassa edullisemman pään sähköautojensa ansiosta. Brittiläisestä urheiluautovalmistajasta kiinalaiseksi budjettimerkiksi muuttunut brändi tuo seuraavaksi myyntiin pikkuautoluokkaan sijoittuvan uuden 3:n.

MG:n aloitusmallina palvelevaa uutta Kolmosta aiotaan myydä Euroopan sekä Aasian ja Tyynenmeren markkinoilla, ja auton virallinen esittely koittaa 26.2. Sitä odotellessa MG julkaisi uutuudestaan jo ensimmäisiä tiiserikuvia, joista erottuu parhaiten pikkuautoksi suorastaan vihaisen näköinen nokka. 3:n ensi-ilta koittaa tapahtumakartalle palaavassa Geneven autonäyttelyssä, jossa nähdään ennakkotietojen perusteella lähinnä kiinalaismerkkejä ja eurooppalaista ainakin Renault.

Kuva: MG

Vaikka MG julkaisi autosta vasta nyt ensimmäiset viralliset kuvat, sen muodot ovat päässeet jo aiemmin julkisuuteen erilaisten vuotojen ja patenttikuvien myötä. Aggressiivisen terävissä keulalinjoissa on selvää sukunäköä kiinalaisen SAIC:n omistaman MG-brändin isompien mallien, eli 5:n ja 7:n kanssa. Sivuprofiili on puolestaan lähellä Seat Ibizan kaltaisia eurooppalaispikkuautoja, ja takapääkin näyttää suorastaan sporttiselta erottuvasti muotoillun takapuskurin sekä vaakasuuntaisten takavalojen myötä.

Kuva: MG

Sisustasta ei ole julkaistu vielä kuvia, mutta odotettavissa on ainakin huomattavasti modernimpaa otetta kuin jo vuonna 2011 markkinoille tulleessa ja kuusi vuotta sitten faceliftatussa edeltäjässä. Vaikka MG onkin viime aikoina niittänyt mainetta edullisilla sähköautoillaan, pikkuautoluokan katteet eivät vielä riitä sellaisen valmistamiseen. Niinpä uutta 3:a vauhdittaa kovin Toyota-henkiseltä kuulostava ”itselataava” hybridivoimalinja, joka koostuu 1,5-litraisesta bensakoneesta, yhdestä sähkömoottorista ja litiumioniakusta.

Kuva: MG

Tuotannosta pikapuoliin poistuva toisen sukupolven MG 3 on Suomessa täysin tuntematon suuruus, ja sama koskee suurinta osaa muutakin Eurooppaa. Se on kuitenkin ollut varsin yllättäen yksi Australian suosituimpia pikkuautoja, koska MG 3 on sikäläisten markkinoiden edullisin uusi auto. Seuraajakin jatkanee tällä linjalla, vaikka hybriditekniikka nostaa väistämättä kustannuksia jonkin verran. Se jää vielä nähtäväksi, tuleeko kiinalainen pikkuautouutuus myös Suomessa tarjolle.

Kuva: MG
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat