Uusi kuvavuoto BMW:ltä – tässä on todennäköisesti tuleva 2-sarjan coupé

BMW 1-sarja siirtyi viime vuonna kolmanteen sukupolveensa ja muuttui samalla etuvetoiseksi. Samaa perusrakennetta hyödynnetään myös neliovisessa 2-sarjan Gran Coupéssa, mutta kaksiovinen coupé pysyy jatkossakin takavetoisena.

Tämä tarkoittaa sitä, että seuraava 2-sarjan coupé tehdään 3-sarjasta tuttujen palikoiden varaan. Samalla kangaskattoisesta avomallista luovutaan, ja potentiaaliset ostajat ohjataan jatkossa myöskin rättikattoisen 4-sarjan Cabrioletin suuntaan. G42-koodilla tunnettua uutta 2-sarjan coupéa vauhdittavat bensapuolella kaksilitrainen turbonelonen ja kolmilitrainen ahdettu kuutonen, kun taas dieselvalikoima koostuu todennäköisesti 1,5-litraisesta kolmipytystä ja kaksilitraisesta nelosesta.

M-osaston aloitusmallina palvelee noin 350-heppainen M240i, jonka kolmilitrainen turbokuutonen on hieman kesytetty versio M340i:n pannusta. Lippulaivana toimii tuttuun tapaan takavetoinen M2, joka saa saman voimanlähteen uuden M3:n ja M4:n kanssa. Potkua on hieman vähemmän, mutta tehoa voi silti riittää parhaimmillaan 450 hevosvoiman verran. M2:ta lukuun ottamatta tarjolle tulee myös takapainotteinen neliveto, ja vaihdelaatikkona palvelee joko kahdeksanpykäläinen automaatti tai kuusilovinen manuaali.

Uuden 2-sarjan coupén pitäisi tulla markkinoille viimeistään ensi vuonna, mutta auton prototyyppejä ei ole bongattu vielä edes salavalokuvaajien linsseille. Nyt nettiin vuosi kuitenkin kaksi kuvaa, jotka on todennäköisesti napattu BMW:n tuotekehityskeskuksessa Münchenissä. Kuvissa esiintyy joko hyvin pitkälle viimeistelty savimalli tai lähes valmis auto, mutta kaiken todennäköisyyden perusteella kyseessä on uusi 2-sarjan coupé.

Tummalla kromilla viimeistellyistä munuaismaskin reunoista ja mallimerkinnästä päätellen kyseessä on tuleva M240i. Kompakti coupé ei onneksi saa monen muun Bemarin kaltaisia jättimunuaisia, mutta myös kaksiovisen 2-sarjan munuaismaski kasvaa reilusti leveyssuunnassa. Lisäksi sekä etuvaloissa että etupuskurissa on paljon nykymallia terävämpiä kulmia ja taitoksia.

Suosittelemme

Tämä koskee myös takapuskuria, jonka keskiosaa dominoi iso musta diffuusori. Takavaloissa luovutaan puolestaan nykyisen Kakkosen L-kirjaimen muotoisista umpioista, ja uutuuden takavalot muistuttavat jopa hieman E90-korisessa 3-sarjassa viitisentoista vuotta sitten nähtyä ratkaisua. Kuvissa esiintyvä auto voisi teoriassa olla myös Kiinan markkinoita varten kehitetty uusi 1-sarjan sedan, mutta sporttisen oloiset yksityiskohdat viittaavat enemmän tulevan 2-sarjan coupén suuntaan.

Lue lisää