Uusi Kia Niro esitellään pian – crossoverin tyyli muuttuu paljon entistä erottuvammaksi

Kia Niro on kuulunut korealaismerkin valikoimaan jo noin viiden vuoden ajan. Hybridinä ja täyssähköversiona myyty kompakti crossover on ollut ulkonäöltään melkoinen harmaavarpunen Kian tuoreempien mallien joukossa, mutta tähän tulee pian muutos.

Korealaiset esittelevät nimittäin toisen sukupolven Niron Soulin autonäyttelyssä loppuviikosta. Autosta julkaistiin jo nyt viralliset tiiserikuvat, joiden mukaan luvassa on paljon entistä erottuvampi crossover. Jo aiemmin bongattujen naamioitujen testiprototyyppien perusteella tiedettiin odottaa, että uuden Niron muotoilu saa vaikutteita kahden vuoden takaisesta HabaNiro-konseptista, joka edusti Kian uutta Opposites United -nimistä muotoilufilosofiaa.

Nyt julkaistut tiiserikuvat kertovat, että Niro saa ”kaksikerroksisen” naamailmeen. Sakaran mallisilla päiväajovalonauhoilla varustetut etuvaloumpiot integroidaan alemmaksi puskuriin, ja ylemmäksi konepellin reunan tasalle on sijoitettu ilmeisesti kromisella koristelistalla höystetty litteä maski. Takavalot ovat puolestaan pystysuuntaiset viirut, joita säestää ainakin tiiserikuvassa taatusti erottuva punainen C-pilari.

Kojelautaa dominoi puolestaan leveä ruutu, joka kätkee sisäänsä sekä digitaalisen mittariston että tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytön Kia Sportagen malliin. Kojelaudan linjat jatkuvat loivasti laskevina oviverhoiluihin asti, ja myös korkealle nouseva keskikonsoli toistaa samaa muotoiluteemaa. Tiiserikuvasta erottuu jo muutamia nappeja, joten Kia ei ole lähdössä pelkkään kosketusnäyttöön pohjautuvaan ratkaisuun.

Suosittelemme

Toisenkin sukupolven Nirosta odotetaan sekä pistokehybridiä että puhdasta sähköversiota, joten autoa ei todennäköisesti tehdä pelkkään sähkökäyttöön tarkoitetun E-GMP-perusrakenteen varaan. Sen sijaan lähtökohtana toiminee päivitetty versio edeltäjän pohjalevystä. Sähköisen toimintasäteen pitäisi kasvaa molemmissa versioissa verrattuna vanhempaa tekniikkaa hyödyntävään edeltäjämalliin, joka esiteltiin vuonna 2016 ja sai faceliftin pari vuotta sitten.

LähdeCarscoops

Lue lisää