Uusi Kia Niro esitellään pian – crossoverin tyyli muuttuu paljon entistä erottuvammaksi

Kia Niro on kuulunut korealaismerkin valikoimaan jo noin viiden vuoden ajan. Hybridinä ja täyssähköversiona myyty kompakti crossover on ollut ulkonäöltään melkoinen harmaavarpunen Kian tuoreempien mallien joukossa, mutta tähän tulee pian muutos.

Korealaiset esittelevät nimittäin toisen sukupolven Niron Soulin autonäyttelyssä loppuviikosta. Autosta julkaistiin jo nyt viralliset tiiserikuvat, joiden mukaan luvassa on paljon entistä erottuvampi crossover. Jo aiemmin bongattujen naamioitujen testiprototyyppien perusteella tiedettiin odottaa, että uuden Niron muotoilu saa vaikutteita kahden vuoden takaisesta HabaNiro-konseptista, joka edusti Kian uutta Opposites United -nimistä muotoilufilosofiaa.

Nyt julkaistut tiiserikuvat kertovat, että Niro saa ”kaksikerroksisen” naamailmeen. Sakaran mallisilla päiväajovalonauhoilla varustetut etuvaloumpiot integroidaan alemmaksi puskuriin, ja ylemmäksi konepellin reunan tasalle on sijoitettu ilmeisesti kromisella koristelistalla höystetty litteä maski. Takavalot ovat puolestaan pystysuuntaiset viirut, joita säestää ainakin tiiserikuvassa taatusti erottuva punainen C-pilari.

Kojelautaa dominoi puolestaan leveä ruutu, joka kätkee sisäänsä sekä digitaalisen mittariston että tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytön Kia Sportagen malliin. Kojelaudan linjat jatkuvat loivasti laskevina oviverhoiluihin asti, ja myös korkealle nouseva keskikonsoli toistaa samaa muotoiluteemaa. Tiiserikuvasta erottuu jo muutamia nappeja, joten Kia ei ole lähdössä pelkkään kosketusnäyttöön pohjautuvaan ratkaisuun.

Suosittelemme

Toisenkin sukupolven Nirosta odotetaan sekä pistokehybridiä että puhdasta sähköversiota, joten autoa ei todennäköisesti tehdä pelkkään sähkökäyttöön tarkoitetun E-GMP-perusrakenteen varaan. Sen sijaan lähtökohtana toiminee päivitetty versio edeltäjän pohjalevystä. Sähköisen toimintasäteen pitäisi kasvaa molemmissa versioissa verrattuna vanhempaa tekniikkaa hyödyntävään edeltäjämalliin, joka esiteltiin vuonna 2016 ja sai faceliftin pari vuotta sitten.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat