Uusi BMW Z4 M jäi vain insinöörien haaveeksi – manuaalivaihteinen M40i saattaa kuitenkin olla tulossa

BMW Z3:sta ja Z4:n ensimmäisestä sukupolvesta oli tarjolla myös aito M-versio, mutta Z4:n seuraavista sukupolvista sellaista ei ole enää nähty. M:ää ei kannata toivoa enää nykyisestä Z4:stäkään, mutta manuaalivaihteinen sporttimalli saattaa kuitenkin olla luvassa.

Nykyinen Z4 on kehitetty yhteistyössä Toyotan kanssa, eli auto on käytännössä tämänhetkisen Supran avomallinen vastine. Tästä huolimatta kyseessä on aito BMW, koska päävastuun tekniikan kehittämisestä kantoi baijerilaisvalmistaja. Nyky-Z4:ää on kehuttu hyvin päteväksi urheiluautoksi erityisesti turbokuutosella ryyditettynä M40i-versiona, mutta mikään suuri myyntimenestys auto ei ole ollut.

Kuva: BMW

Tämä johtuu pääosin siitä, että avokattoisten sporttien kysyntäkin on pienentynyt voimakkaasti erilaisten crossoverien puristuksessa. Kun vuonna 2018 markkinoille lanseerattua nyky-Z4:ää oltiin kehittämässä, myös aito M-versio oli harkinnassa ainakin hetken. Z4-projektia vetäneen Michael Wimbeckin mukaan BMW:n insinöörit olisivat kovasti halunneet tällaisen mallin, mutta talouspuolen kustannuslaskijat palauttivat haaveilijat takaisin maan pinnalle.

Taloudellisesti tämä oli varmasti oikea päätös, koska koko mallisarjan myyntilukemat ovat jääneet hyvin pieniksi. Autoentusiastien kannalta maailmasta tuli kuitenkin jälleen yhtä ajajan autoa köyhempi, koska M3:n ja M4:n nokalta tutulla 480- tai 510-heppaisella tuplaturbokuutosella ryyditetty kaksipaikkainen roadster olisi varmasti ollut melkoinen herkkupala.

Kuva: BMW

Pientä lohtua saattaa kuitenkin olla luvassa. Toyota on jo lanseerannut kuusipykäläisellä manuaalilla varustetun Supran kahdeksanvaihteisella automaatilla höystetyn mallin vaihtoehdoksi, joten vastaava versio olisi helppo toteuttaa myös teknisesti identtisestä Z4 M40i:stä. Huhujen mukaan auto on jo Baijerissa vakavassa harkinnassa, joten pidämme peukkuja 340-hevosvoimaisella kuutosella varustetun käsin hämmennettävän roadsterin puolesta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat