Uusi BMW X5 näyttää tältä – kuvavuoto paljasti SUV:n linjat jo etukäteen

BMW lähti aivan uusille urille, kun baijerilaismerkki lanseerasi X5:n markkinoille 1990-luvun loppupuolella. Bemarin historian ensimmäinen katumaasturi nousi nopeasti suureen suosioon, ja auto on nyttemmin edennyt jo kolmanteen sukupolveensa. X5:n ympärille on lisäksi kasvanut kokonainen SUV-tuoteperhe, joka ulottuu kompaktista X1:stä pian esiteltävään jättimäiseen X7:ään.

Nykyinen X5 tuotiin markkinoille vuoden 2013 loppupuolella, eli se ei ole ehtinyt vielä edes viiden vuoden ikään. Autossa käytetään kuitenkin vanhempaa tekniikkaa kuin baijerilaisten uusimmissa sedaneissa, jotka on tehty modulaarisen CLAR-perusrakenteen varaan. Sitä hyödynnetään myös tulevassa X7:ssä, joten X5:ssäkin siirrytään pikapuoliin saman perustekniikan käyttöön. G05-koodilla tunnetun uutuuden kehitystyö on jo aivan loppumetreillä, ja BMW on julkaissut autosta virallisia kuvia ja videoitakin. Uusi X5 on esiintynyt niissä vielä naamioituna, koska ensiesittely tapahtuu todennäköisesti lokakuussa ovensa avaavassa Pariisin autonäyttelyssä.

Viralliset kuvat julkaistaneen kesän mittaan, mutta uutuuden muotoja ei tarvitse enää arvailla. Venäläiselle Autoreview-sivustolle vuosi nimittäin jo nyt auton kuvia, jotka paljastavat sen koko komeudessaan. Otokset vaikuttaisivat olevan fotoshoppausten sijaan aitoja BMW:n pressikuvia, koska niissä esiintyvän X5:n yksityiskohdat täsmäävät yksi yhteen aiemmin nähtyjen salavalokuvien kanssa.

X5:n tunnistaa omaksi itsekseen myös neljännessä sukupolvessa, mutta ulkonäkö on saanut monia vaikutteita hiljattain uudistuneesta X3-pikkuveljestä. Munuaismaski on lähes yhtä iso kuin tulevassa X7:ssä, ja takalokasuojiin on tuotu teräviä taitoksia. Eniten uutta löytyy auton perästä, jota dominoivat tuoretta tyyliä edustavat takavalot. Sisusta noudattelee puolestaan mm. nykyisestä 5-sarjasta tuttua linjaa, joka pitää sisällään esimerkiksi täysin digitaalisen mittariston.

X5:n mitat kasvavat CLAR-perusrakenteen myötä hitusen lähes joka suuntaan, minkä pitäisi väljentää myös sisä- ja tavaratiloja. Samalla painon uumoillaan kuitenkin putoavan jopa yli 200 kilolla. Pellin alla nähdään bensakoneiden osalta kaksilitraisia nelosturboja, kolmilitraisia ahdettuja kuutosia ja 4,4-litrainen tuplaturbo-V8. Dieselpuolella tarjolla on puolestaan kaksilitraisia nelosia sekä kolmilitraisia kuutosia, ja pistokehybridikin täydentää mallivalikoimaa. Malliston huipulle asettuu M5:n voimanlähteellä varustettu X5 M, jossa pitäisi olla potkua vähintään 600 hepan verran.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat