Uuden Skoda Kodiaqin kori tuotiin julkisuuteen – syksyllä esiteltävää katumaasturia saa myös pistokehybridinä

Skoda on julkaissut jo jonkin aikaa erilaisia tiisereitä syksyllä esiteltävistä uutuusmalleistaan. Nyt julkisuuteen tuotiin toisen sukupolven Kodiaqin kori.

Valkoisessa korissa on jo kaikki luukut paikoillaan mutta esimerkiksi puskurit ja valot puuttuvat vielä kokonaan, joten muotoilun yksityiskohdat jäävät hämärän peittoon. Peruslinjoiltaan uusi Kodiaq vaikuttaa kuitenkin hieman entistä pehmeämmältä, ja tuulilasikin saattaa olla hitusen viistommassa kulmassa. Nykyisestä Kodiaqista tuttu terävä kylkipokkaus loistaa myös uutuudessa poissaolollaan, ja konepellin keskiosa ei ole enää korotettu vaan syvennetty.

Kuva: Skoda

Uutuuden peräpääkin näkyy korin takaosasta julkaistusta kuvasta. Takavalot muuttuvat takaluukun puolella litteiksi nauhoiksi, ja takimmainen kattopilari saa siinä näkyvien kiinnitysreikien perusteella todennäköisesti mustat koristeet. Niiden avulla saadaan aikaan ”leijuvalta” vaikuttava katto monen muun viime aikojen uutuusmallin tavoin.

Kuva: Skoda

Skoda vahvisti korin tiiserikuvien julkaisun yhteydessä, että seuraavakin Kodiaq tehdään Tšekin Kvasinyssä. Tuotannon kerrotaan starttaavan ensi vuoden puolella, vaikka auto esitellään jo syksyllä. Seuraavan sukupolven Superbin tuotanto siirretään puolestaan Slovakian Bratislavaan, jolloin Kodiaqille ja pykälää pienemmälle Karoqille vapautuu noin 150 000 auton vuosittainen tuotantokapasiteetti.

Kuva: Skoda

Kun tuotanto on saatu täysillä käyntiin, Skoda pystyy valmistamaan jopa 410 Kodiaqia päivässä. Uutuuden tekniikan yksityiskohtia ei ole suostuttu vielä kertomaan, mutta uutta Kodiaqia saa kuulemma moderneilla ja taloudellisilla bensa- sekä dieselkoneilla, miedolla hybriditekniikalla ja ensimmäistä kertaa myös pistokehybridinä. Turvallisuus, teknologia ja muunneltavuus viedään Skodan korulauseiden mukaan uudelle tasolle, joten autolla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet jatkaa edeltäjänsä menestystarinaa.

Kuva: Skoda
Kuva: Skoda
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Porsche Panameran uusi huippuversio esiteltiin – Turbo S E-Hybrid nappasi myös Nürburgringin nopeimman edustussedanin tittelin

Hiljattain markkinoille lanseerattu kolmannen sukupolven Porsche Panamera jäi vielä odottelemaan hybridivoimalinjalla varustetun lippulaivaversion esittelyä. Nyt uusi Turbo S E-Hybrid tuotiin julkisuuteen.

Uusi Audi A5 korvaa sekä A4:n että A5:n – yksi viimeisistä uusista polttomoottori-Audeista tuotiin nyt julkisuuteen

Audi ilmoitti jonkin aikaa sitten siirtyvänsä uuteen mallinumerologiikkaan polttomoottori- ja sähköautojen erottamiseksi paremmin toisistaan. Ensin mainitut nimetään jatkossa parittomilla numeroilla, kun taas jälkimmäiset tunnetaan parillisilla mallinumeroilla.

Katumaasturi Toyota GR Yariksen tekniikalla – Lexus LBX Morizo RR esiteltiin Japanissa

Toyota GR Yaris on yksi viime vuosien hauskimpia hot hatcheja, ja auto on saanut toimia myös rallikilpurin aihiona. Nyt Japanin kotimarkkinoilla esiteltiin uusi Lexus, joka on tekniikkansa puolesta kuin GR Yaris korkokengillä.

Lanzante muunsi radalle tarkoitetun Porsche 935:n katukelpoiseksi – koskee kuitenkin vain kahta onnellista omistajaa

Porsche esitteli vuonna 2018 USA:ssa pidetyssä Rennsport Reunion -tapahtumassa uuden tulkinnan legendaarisesta 935-ratakilpurista. Uusi 935 tehtiin 991-sukupolven 911 GT2 RS:n pohjalta, mutta autosta tuli silti esikuvansa tavoin vain ratakäyttöön tarkoitettu.

Tyyliniekan uusimmat