Uuden Skoda Kodiaqin kori tuotiin julkisuuteen – syksyllä esiteltävää katumaasturia saa myös pistokehybridinä

Skoda on julkaissut jo jonkin aikaa erilaisia tiisereitä syksyllä esiteltävistä uutuusmalleistaan. Nyt julkisuuteen tuotiin toisen sukupolven Kodiaqin kori.

Valkoisessa korissa on jo kaikki luukut paikoillaan mutta esimerkiksi puskurit ja valot puuttuvat vielä kokonaan, joten muotoilun yksityiskohdat jäävät hämärän peittoon. Peruslinjoiltaan uusi Kodiaq vaikuttaa kuitenkin hieman entistä pehmeämmältä, ja tuulilasikin saattaa olla hitusen viistommassa kulmassa. Nykyisestä Kodiaqista tuttu terävä kylkipokkaus loistaa myös uutuudessa poissaolollaan, ja konepellin keskiosa ei ole enää korotettu vaan syvennetty.

Kuva: Skoda

Uutuuden peräpääkin näkyy korin takaosasta julkaistusta kuvasta. Takavalot muuttuvat takaluukun puolella litteiksi nauhoiksi, ja takimmainen kattopilari saa siinä näkyvien kiinnitysreikien perusteella todennäköisesti mustat koristeet. Niiden avulla saadaan aikaan ”leijuvalta” vaikuttava katto monen muun viime aikojen uutuusmallin tavoin.

Kuva: Skoda

Skoda vahvisti korin tiiserikuvien julkaisun yhteydessä, että seuraavakin Kodiaq tehdään Tšekin Kvasinyssä. Tuotannon kerrotaan starttaavan ensi vuoden puolella, vaikka auto esitellään jo syksyllä. Seuraavan sukupolven Superbin tuotanto siirretään puolestaan Slovakian Bratislavaan, jolloin Kodiaqille ja pykälää pienemmälle Karoqille vapautuu noin 150 000 auton vuosittainen tuotantokapasiteetti.

Kuva: Skoda

Kun tuotanto on saatu täysillä käyntiin, Skoda pystyy valmistamaan jopa 410 Kodiaqia päivässä. Uutuuden tekniikan yksityiskohtia ei ole suostuttu vielä kertomaan, mutta uutta Kodiaqia saa kuulemma moderneilla ja taloudellisilla bensa- sekä dieselkoneilla, miedolla hybriditekniikalla ja ensimmäistä kertaa myös pistokehybridinä. Turvallisuus, teknologia ja muunneltavuus viedään Skodan korulauseiden mukaan uudelle tasolle, joten autolla pitäisi olla hyvät mahdollisuudet jatkaa edeltäjänsä menestystarinaa.

Kuva: Skoda
Kuva: Skoda
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Volkswagenin ensimmäinen sähköfarmari esiteltiin – ID.7 Toureriin saa myös uuden isomman akun

Täyssähköisten farmarien varsin harvalukuinen joukko täydentyy Volkswagen ID.7 Tourerilla, joka sai nyt virallisen esittelynsä. Sähköfarmari tarjoaa tähän asti tarjolla ollutta sedania enemmän kapasiteettia niin tavaratilan kuin akunkin osalta.

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Tyyliniekan uusimmat