Uuden Porsche Panameran sisusta julkaistiin – autossa on vahvoja vaikutteita täyssähköisestä Taycanista

Kolmannen sukupolven Porsche Panamera, joka on todellisuudessa nykymallin kattava facelift, esitellään loppukuusta Dubaissa. Koko auton näkemistä odotellessa Porsche julkaisi jo kuvia uutuutensa sisustasta.

Panamera on jäänyt viime vuosina jonkin verran täyssähköisen Taycanin varjoon, jossa on myös Panameraa modernimman oloinen sisusta. Nyt asiaan tulee korjaus, kun myös polttomoottori- tai hybriditekniikalla varustettuun nelioviseen Porscheen tulee vastaavaa tyyliä ja tekniikkaa. Mitään jättimäistä muutosta ei ole kuitenkaan luvassa, vaan Panameran kojelaudan peruslinjat ovat pitkälti ennallaan ja analoginen Sport Chrono -kellokin komeilee edelleen kojelaudan päällä.

Kuva: Porsche

Myös tietoviihdejärjestelmän ruutu on tutulla paikallaan, ja keskikonsoli nousee edelleen voimakkaasti kojelautaa kohti. Vaihteenvalitsin on kuitenkin kutistunut pieneksi nysäksi, joka on siirtynyt hiljattain faceliftatun Cayennen tavoin kojelautaan. Mittaristona palvelee 12,6-tuumainen digitaalinäyttö ilman sitä varjostavaa lippaa, ja uudessa tietoviihderuudussa hyödynnetään Porschen Driver Experience -nimistä käyttöliittymää.

Se ryhmittelee eri toimintoja yhteen niiden käytön selkeyttämiseksi. Lisäksi etumatkustajalle on tarjolla Taycanin malliin oma näyttönsä, jolle repsikka voi striimata vaikkapa YouTuben tai somekanavien sisältöjä ajon aikana. Keskikonsolin rivattomat ilmasuulakkeet säätyvät sähköllä, ja koko kojelautapaneelia koristaa tunnelmavalaistus.

Kuva: Porsche

Käytännöllisyyskin on kohentunut keskikonsolin isompien säilytyslokeroiden ansiosta, joille on vapautunut tilaa vaihdekepin tieltä. Lisäksi kaikkien mallien istuimissa luvataan olevan entistä mukavammat materiaalit, ja Executive-versioissa on väsymistä pitkillä matkoilla vähentävät uudelleen muotoillut takapenkit.

Tekniikan osalta olemme kertoneet uudesta Panamerasta jo aiemmin, joten jäämme odottelemaan uutuuden näkemistä koko komeudessaan kuluvan kuun toiseksi viimeisellä viikolla.

Kuva: Porsche
Kuva: Porsche
LähdeCarscoops

Lue lisää