Uuden Porsche Panameran kuvat vuosivat julkisuuteen – tässä on maailman nopein luksussedan

Porsche lähti aivan uusille urille seitsemisen vuotta sitten, kun Panameraksi nimetty iso neliovinen luksusauto tuotiin markkinoille. Nelioviseen Porscheen yritettiin tuoda coupé-henkistä tyyliä, mutta lopputulos oli monien mielestä varsin tökerön näköinen. Salavalokuvissa nähty seuraaja on sen sijaan vaikuttanut jo naamioituna huomattavasti tyylikkäämmältä, ja niinpä auton näkemistä koko komeudessaan on odoteltu jo kovasti.

Porsche paljastaa toisen sukupolven Panameran ensi viikon tiistai-iltana Berliinisssä järjestettävässä tilaisuudessa, mutta auton kuvat vuosivat julkisuuteen jo nyt. Niistä käy ilmi, että neliovinen Porsche on muuttunut huomattavasti edukseen. Etupään perusmuodot ovat suurin piirtein ennallaan, mutta kylkilinjassa on huomattavasti enemmän 911:n vaikutteita kuin ennen. Sivuikkunoiden muoto on lainattu urheiluautoikonista, ja myös viime syksynä Frankfurtin autonäyttelyssä esitellyssä Mission E -sähkökonseptissa oli nähtävissä samaa tyyliä.

Panamera_2

Vanhan Panamera suurin ongelma oli möhkälemäinen peräpää, mutta tämäkin asia on korjattu toisen sukupolven mallissa. Takavalot ovat huomattavasti aiempaa sirommat, ja niitä yhdistää punainen valonauha 911:n nelivetomallien tavoin. Takaluukun kannesta näyttäisi nousevan kaksiosainen spoileri samaan tyyliin kuin vanhassa Panamerassa, ja kuvissa esiintyvässä Turbossa on lisäksi neljä pakoputkenpäätä kuin pisteenä i:n päällä.

Panamera_3

Panameran sisustassa on tuttuun tyyliin neljä erillisistuinta ja leveä keskikonsoli, mutta kojelauta on modernisoitu kunnolla. Keskellä mittaristoa olevaa analogista kierroslukumittaria reunustavat täysin digitaaliset näytöt, ja kojelaudan isossa kosketusnäytössä käytetään älypuhelimista tuttua kapasitiivista tekniikkaa. Korirakenteessa hyödynnetään puolestaan suurlujuusteräksen, alumiinin sekä komposiittimateriaalien yhdistelmää, ja niinpä uuden Panameran pitäisi olla huomattavasti edeltäjäänsä kevyempi.

Suosittelemme

Panamera_5

Tämä on yksi syy siihen, miksi Porsche nimittää tuoretta Panamera Turboa maailman nopeimmaksi luksussedaniksi. Myös moottori on laitettu uusiksi, ja aiempi 4,8-litrainen tuplaturbokasi on korvattu astetta pienemmällä voimalalla. Uuden tupla-ahdetun veekasin iskutilavuus on tasan neljä litraa, mutta tehoa pitäisi silti olla entistä enemmän. Panameraan saa myös mm. turboahdettuja veekuutosia, ja hybridimallikin on varmasti luvassa. Lisäksi autosta tulee myöhemmin tarjolle shooting brake -tyyppinen sporttifarmari. Jäämme odottelemaan ensi viikkoa ja auton lopullista lanseerausta, jolloin tekniikastakin tiedetään enemmän.

Panamera_4Panamera_6

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat