Uuden Minin viralliset naamiokuvat julkaistiin – ikonin seuraavaa sukupolvea täytyy kuitenkin odotella vielä pari vuotta

Mini teki uuden tulemisensa aivan 2000-luvun alussa, ja kolmiovinen perusmalli on pysynyt koko tämän ajan hyvin tunnistettavana mittojen kasvusta huolimatta. Pian vuorossa on modernin Minin neljäs sukupolvi, josta valmistaja julkaisi nyt ensimmäiset viralliset kuvat.

Uutuus on vielä tukevasti naamioteipin peitossa, koska se lanseerataan markkinoille vasta vuonna 2023. Nykyinen kolmiovinen Mini on kasvanut jo lähes Golf-luokan mittoihin, mutta seuraava painos vaikuttaa ainakin kuvien perusteella jälleen hieman kompaktimmalta. ”Leijuva” katto ja ikkunalinjaan upotetut pilarit ovat tuttua Miniä, mutta tuulilasi on nyt entistä viistommassa kulmassa. Maski vaikuttaisi ulottuvan nyky-Minin facelift-version tavoin puskuriin saakka, ja etuvalot ovat luonnollisesti pyöreät. Niiden kokoa on kuitenkin liioiteltu naamioteippauksen avulla.

Sama koskee myös takavaloja, jotka näyttäisivät olevan oikeasti kolmion malliset hämäävän teipin alla. Sisustasta ei ole vielä kuvia, mutta brittiläisen Autocarin tietojen mukaan digitaalisia pintoja pystyy räätälöimään kattavasti omien mieltymysten mukaisesti. Nyky-Minin kaltaisesta viisiovisesta versiosta ei ole vielä varmuutta, mutta sellainenkin saatetaan lisätä valikoimaan myöhemmin. Avomallin tuleminen on sen sijaan varmaa, ja se valmistetaan jatkossa kolmiovisen version rinnalla Ison-Britannian Oxfordissa.

Vaikka Mini on ilmoittanut siirtyvänsä pelkkään sähkövoimaan 2030-luvun puolella, kolmiovisen mallin seuraavaa sukupolvea tarjotaan vielä perinteisillä bensa- ja dieselkoneilla täyssähköisen version rinnalla. Brittein saarilla valmistettavan kolmiovisen Minin ja sen avoversion lisäksi merkiltä on tulossa muutakin uutta. Minin ja kiinalaisen Great Wall Motorsin yhteistyönä syntyy nimittäin Minor-niminen pikkuauto, joka heijastelee mitoiltaan paremmin alkuperäistä Miniä. Lisäksi tulossa on Countrymanin alapuolelle asemoitava kompaktiluokan crossover.

Suosittelemme

Nämä mallit auttavat Miniä saavuttamaan tavoitteensa, jonka mukaan puolet merkin maailmanlaajuisesta myynnistä pitäisi tulla puhtaista sähköautoista vuoteen 2027 mennessä. Tästä huolimatta näitäkin autoja saa vielä polttomoottorilla sähköversioiden ohella. Sähköistymiseltä ei välty edes Minin John Cooper Works -sporttidivisioona, joka on kehittämässä rajua täyssähköistä hot hatchia vielä nykyisen sähkö-Minin pohjalta. Lisäksi merkki on antanut ymmärtää, että tulossa on jonkinlainen tuotantoversio radikaalista täyssähköisestä Urbanaut-tilakonseptista.

LähdeAutocar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat