Uuden Ferrarin ostajat saavat identtisen auton myös minikoossa – pienoismallien hinnat voivat olla jopa 15 000 euron luokkaa

Ferrari on tehnyt jo vuosikymmenten ajan yhteistyötä brittiläisen Amalgamin kanssa, joka tekee ehkäpä maailman upeimpia pienoismalleja. F1-kilpureista startannut tarjonta kattaa nykyään Maranellon merkin katuautojakin, joita tarjotaan myös oikeiden Ferrarien tilaajille.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että oman Ferrarinsa saa täsmälleen samoilla spekseillä myös minikoossa. Tällä hetkellä valikoima kattaa mallit Roma, 812 Superfast, 812 GTS, Portofino M, SF90 Stradale ja SF90 Spider. Näiden autojen ostajat voivat laittaa samalla tilaukseen oman autonsa pienoismallin Amalgamin kautta kahdessa varsin isossa mittakaavassa, eli 1:12 ja 1:8.

Kuva: Amalgam Collection

Tällöin Ferrari lähettää asiakkaan tilaaman auton tarkat väri- ja varustetiedot Amalgamille resiinistä valetun pienoismallin valmistusta varten. Minikokoisesta Ferrarista tulee täsmälleen 1:1-auton kaltainen niin ulkokuoren kuin sisustankin osalta, ja sisätiloja pääsee ihailemaan vielä paremmin isommissa 1:8-malleissa. Niissä on nimittäin aukeavat ovet, jotka ovat varsin harvinaista herkkua pienemmissä resiinimalleissa.

Amalgam Collection ei ole vielä kertonut suoraan Ferrari-diilerien kautta tilattavien mallien hintaa, mutta Amalgamin normaalivalikoima ja -hinnat ovat nähtävillä suoraan pienoismallifirman nettisivuilla. Siellä on tarjolla 1:12- ja 1:8-kokoisia malleja esimerkiksi 296 GTB:stä, 296 GTS:stä, upouudesta Purosangue-crossoverista, SF90 Stradalesta, Portofino M:stä, Romasta, 812 Superfastista, 812 GTS:stä sekä SF90 Spiderista.

Kuva: Amalgam Collection

1:12-kokoisten pienoismallien perushinnaksi kerrotaan reilut 4100 euroa, eli vähintään kymmenkertainen summa tämänkokoisten mallien normitaksoihin nähden. 1:8-mallit keventävät puolestaan lompakkoa vajaalla 15 000 eurolla, mikä on maailmanennätystasoa uusien pienoismallien suhteen. Amalgamin 1:8-mallit edustavat kuitenkin alan ehdotonta huipputasoa, ja uuden 1:1-kokoisen Ferrarin hintaan suhteutettuna kyse on vain murusista.

Ferrari on esimerkiksi lähimenneisyydessä pyytänyt lähes 4000 euroa Applen CarPlayn lisäämisestä autoihinsa, ja monet asiakkaat ovat maksaneet tämänkin summan mukisematta, joten superkalliiden pienoismallienkaan myynti tuskin kaatuu kysynnän puutteeseen.

Kuva: Amalgam Collection
Kuva: Amalgam Collection
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat