Urheiluautoväki kokoontui taas Turkuun – Juha Kankkusen kokoelman helmi kruunasi Harjattulan Concoursin

Turun Kakskerrassa sijaitsevan Harjattulan kartanon pihamaalla voi bongata kesäkuun puolessavälissä Suomen hienoimmat urheilu- ja klassikkoautot. Antti Wihannon luotsaama Concours d’Elegance juhli tänä vuonna jo 20-vuotissynttäreitään, ja lisäksi tapahtuma kunnioitti monia muitakin tasavuosia.

 

Niihin kuuluivat Ferrarin 70-vuotinen historia, Mersun tehdasvirittäjä AMG:n 50-vuotisjuhla, Lancia Delta Integralen 30-vuotismerkkipaalu sekä Aston Martin DBS:n ja Maserati Ghiblin puolivuosisataisen taipaleen juhlistaminen. Juhlakaluja oli siis monenlaisia, mutta yksi auto nousi tällä kertaa ylitse muiden.

Kyseessä oli rallin tarunhohtoisen B-ryhmän Lancia Delta S4 kultaiselta 1980-luvulta. Auton puikoissa istui aikanaan Miki Biasion, ja nykyään huippuhienossa kunnossa oleva rallitykki kuuluu toisen rallilegendan, eli Juha Kankkusen kokoelmaan. Delta S4 edusti B-ryhmän evoluution huippua, jolloin putkirunkoiset ja kevlarkoriset kilpurit suorastaan lensivät soraränneissä reippaasti yli 500 hepan voimin. Aikakausi päättyi surullisissa merkeissä, kun Henri Toivonen sai surmansa samanlaisen Deltan puikoissa.

Suosittelemme

Turussa bongattiin myös pilkuntarkka kopio Jorma Luseniuksen vanhasta ralli-Alpinesta, ja lisäksi esillä oli tuttuun tapaan Suomen oloissa lähes mykistävä katsaus uudempia ja vanhempia superautoja. Klassikkojakin oli tietysti paikalla, mutta superarvokkaita concours-kaunottaria oli tällä kertaa joitakin edellisvuosia vähemmän. Autojen kokonaismäärä oli kuitenkin sitä luokkaa, että kaukaisimmatkin nurmikot oli valjastettu hyötykäyttöön kaluston esittelyalustana.

Lisäksi autoliikkeet olivat tuoneet Harjattulaan komeaa kalustoa kuolattavaksi. Näillä leveysasteilla harvemmin nähtyihin uusiin autoihin kuuluivat mm. Bentley Bentayga, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, McLaren 570S, Mercedes-AMG GT-S , Porsche 911 GT3 RS ja Ferrari GTC4Lusso.

Turun Concoursissa on usein ollut valitettavan sateista, mutta tämä vuonna sää suosi tapahtumaa. Kun sisäänpääsykään ei maksanut mitään, Harjattulan nurmikolla vietetty sunnuntai oli aika lähellä autohullun unelmapäivää.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat