Urheiluautoväki kokoontui taas Turkuun – Harjattulan Concours d’Elegance tarjosi upeita klassikkoja upeassa miljöössä

Suomalaisten klassikko- ja urheiluautoharrastajien joulu koittaa perinteisesti vajaata viikkoa ennen juhannusta. Silloin Turun Kakskertaan kokoontuvat nimittäin maamme hienoimmat autot Harjattulan kartanon pihamaalla järjestettävän Concours d’Elegancen merkeissä. Tämänvuotinen tapahtuma oli jo 22. lajissaan, ja tällä kertaa sääkin suosi tapahtumaa. Parempaa keliä ei olisi voinut enää toivoa, joten Turussa nähtiin melkoinen määrä upeaa kalustoa ja klassikoista kiinnostunutta yleisöä.

Tapahtuman teemoina olivat mm. BMW:n E9-mallisarjan 50-vuotissynttärit ja Porschen 70-vuotinen merkkipaalu. Juhlakaluja oli koottu asianmukaisesti kartanon rappusten tuntumaan, jossa saatiin nauttia myös arvokkaista kelloista, jazz-musiikista ja muotinäytöksestä. Tuttuun tyyliin paikalla oli lisäksi autoliikkeiden uusia super- ja luksusautoja sekä viimeisen päälle entisöityjä klassikkoja.

Niitä riitti mainion sään ansiosta aivan nurmikenttien laidoille asti. Riveissä saattoi bongata lähes mitä vain vanhoista Fiateista jenkkimuskeleihin ja De Tomasoihin, joten tässä tapahtumassa eri kuppikuntien rajat on ylitetty ainakin tehokkaasti. Pääosassa oli rento yhdessäolo klassikkojen ja sporttien merkeissä, mutta toki hienoimmat autot pääsivät myös tuomariston suurennuslasin alle concours d’elegance -perinteiden mukaisesti. Tässä parhaat palat kesäpäivästä Harjattulassa:

Lue lisää