Upouuden Volvo S60:n ensimmäinen kuva vuosi julkisuuteen – ruotsalaisbrändin sedan on yllättävän sporttinen ilmestys

Volvon hyvä vauhti on vain parantunut viime aikoina, kun ison 90-sarjan alapuolelle sijoittuvat mallitkin ovat alkaneet uudistua ruotsalaisbrändin nykytyylin mukaisiksi. XC60:n toinen sukupolvi on kohonnut lyhyessä ajassa luokkansa suosikkien joukkoon, ja auton XC40-pikkuveli valittiin juuri Euroopassa Vuoden Autoksi. V60-farmari esiteltiin puolestaan juuri käynnissä olevassa Geneven autonäyttelyssä, ja S60-sedan on aivan nurkan takana.

Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson julkaisi jo Twitter-tilillään kuvan upouuden porrasperän naamioidusta prototyypistä. Siinä näkyi vasta auton nokka, joka on käytännössä identtinen V60-farkun kanssa. Muihin muotoihin saatiin lisävalaisua jo nyt, kun nettiin putkahti takaviistosta otettu kuva kolmannen sukupolven S60:stä ilman rihman kiertämää.

Takaluukun kannen ja takavalojen muodoissa ei ole suuria yllätyksiä, koska niiden tyyli on jo tuttua isosta S90-sedanista ja Polestar-sporttibrändin One-nimisestä luksuscoupésta. Kattolinjassa ja takasivuikkunoiden muodoissa on sen sijaan aivan uutta otetta. Terävästi ylöspäin taittuva sivuikkunalinja tekee Volvon porrasperästä yllättävän urheilullisen oloisen, ja mieleen tulee vertailukohtana jopa Alfa Romeo Giulia. Urheiluhenkeä vahvistetaan myös takaluukun jättökulman spoilerilipalla ja takapuskuriin integroiduilla isoilla putkenpäillä, jotka lienevät osa R Design -pakettia.

S60 pohjautuu V60:n, XC60:n ja 90-sarjan mallien tavoin skaalautuvalle SPA-perusrakenteelle, joten ulkomitat kasvavat edeltäjään verrattuna lähes joka suuntaan. Moottorivalikoima lienee pitkälti identtinen V60:n kanssa, eli pellin alla käytetään kaksilitraisen neloskoneen eritasoisesti ahdettuja versioista sekä bensa- että dieselkäyttöisinä. Lisäksi tarjolle tulee todennäköisesti jopa kaksi pistokehybridimallia V60:n tavoin. Niistä tehokkaampi tunnetaan T8:n nimellä, ja sähkömoottorin sekä bensaturbon tuottama lähes 400 hepan kokonaisteho välitetään kaikille neljälle pyörälle.

S60:n valmistuspaikkana toimii USA:n Etelä-Carolinan Ridgevillessä sijaitseva tehdas, koska porrasperän päämarkkinat ovat Atlantin toisella puolella. Tehtaan vuosittainen valmistuskapasiteetti on 60 000 autoa, ja Jenkeissä tehtyjä Volvoja laivataan myös muille markkina-alueille. Auto on luvattu esitellä valmistuspaikallaan tulevana kesänä, joten loputkin tiedot selvinnevät pikapuoliin.

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat