”Unelmien BMW:tä” saa nyt myös E46 M3:n kuutoskoneella – Oletha Coupesta puuttuu vain baijerilaisten merkki

Amerikkalainen Smith Vehicle Engineering esitteli vuosi sitten Oletha Coupeksi nimetyn luomuksen, joka on ulkoisesti kuin umpikorinen versio parinkymmenen vuoden takaisesta BMW Z8 Roadsterista. Auton teknisenä pohjana palvelee kuitenkin pikkuveli Z4:n ensimmäisen sukupolven coupé-malli.

Baijerilaisten onnistuneimpia linjoja samaan keitokseen yhdistelevä Oletha ei tuottanut esittelyhetkellään pettymystä myöskään tekniikkansa osalta. Auton nokalle oli nimittäin kammettu E92-sukupolven M3 GTS:stä lainattu S65-veekasi, jonka iskutilavuus oli porattu 4,4 litraan. Huipputeho nousi tämän myötä yli 450 hevosvoimaan, ja myllyn soundeissa ei ollut valittamista edes tehtaan jäljiltä.

Nyt Oletha Coupen nokalle saa toisenkin moottorivaihtoehdon, eli auton lähtökohtana toimivan Z4 Coupén M-versiosta ja E46-sukupolven M3:sta tutun suoran kuutosen, joka tottelee S54-koodia. Smith Vehicle Engineering ei ole tälläkään kertaa tyytynyt aivan vakioon moottoriin, vaan iskutilavuus on porattu 3,4 litraan. Lisäksi voimanlähde hengittää hiilikuituisen ilmanoton kautta.

Teho on kasvanut alkuperäismoottoriin verrattuna 60 hevosvoimalla, eli löylyä riittää nyt 400 hepan verran. Punaraja tulee edelleen vastaan 8000 kierroksen kohdalla, ja voimansiirrosta vastaa traditionalistien rakastama kuusivaihteinen manuaali. Teho-painosuhde on mainiolla tolalla, koska kuutoskoneisen Olethan kuivapaino on alle 1360 kiloa. Veekasiversioon verrattuna massaa säästyy 45 kilon verran.

Suosittelemme

Ulkoisesti kuutoskoneisen mallin erottaa ainoastaan konepellin puuttuvasta kyhmystä. BMW;n historian hienoimpiin kuuluvan voimanlähteen ja hiilikuituisten koripaneelien lisäksi Oletha Coupen erikoisuuksiin kuuluvat esimerkiksi kahteen suuntaan säädettävissä oleva KW:n jousitus sekä AP Racingin jarrut taotuilla satuloilla. Vanteetkin ovat takomallia, ja ne on kietaistu Michelinin Pilot Sport 4S -renkaille.

 

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat