Tyylitietoisen miljardöörin valinta – suihkukone ja Porsche 911 Turbo S sävy sävyyn

2,7 sekunnissa nollasta sataan kiihtyvä Porsche 911 Turbo S on eräänlainen pyörien päällä kulkeva suihkukone. Niinpä 911-malliston lippulaiva sopii mainiosti sävy sävyyn maalatun suihkukoneen kaveriksi.

Tämä duo on saanut alkunsa brasilialaisen suihkukonevalmistaja Embraerin ja Porschen yhteistyökuviosta. Embraer Phenom 300E -nimisen bisnesluokan jetin spesiaaliversion ostajille tarjotaan mahdollisuutta iskeä kaksi kärpästä samalla iskulla, eli lentokoneen kaveriksi saa sävy sävyyn maalatun 911 Turbo S:n muodollisella 203 500 dollarin summalla. Se ei varmasti kirpaise pahasti suihkukoneen ostajia, koska jo Phenom 300E:n ”perusmallin” hintalapussa lukee 9,45 miljoonan taalan summa. Duet-nimistä parivaljakkoa valmistetaan vain 10 kappaletta, joten miljardöörien kannattaa pitää kiirettä jotta he eivät jää lehdellä soittelemaan.

Porschen tekniikkaan ei ole koskettu, sillä 650 hevosvoiman huipputeho ja 850 newtonmetrin maksimivääntö on katsottu riittäviksi myös suihkuseurapiireissä. Ulkonäköä on sen sijaan höystetty lentokoneenkin pinnasta löytyvällä kaksivärimaalauksella, joka yhdistää kiiltävää Platinum Silver Metallic -harmaata hieman tummempaan ja satiinipintaiseen Jet Grey Metalliciin. Värien välissä kulkee Brilliant Chrome – ja Speed Blue -sävyistä koostuva raita. Maalaus tehdään täysin käsityönä sekä suihkukoneen että Porschen pintaan.

Duoa varten on kehitetty myös oma logo, joka esittää lentokoneen siipeä ja 911 Turbo S:n Sport Design -paketin takaspoileria. Logo koristaa auton ulkokuoren ohella mm. etupenkkien niskatukia brodeerattuna versiona. Teemaan sopivasti Porschen takasiiven alta löytyy lisäksi omistajan lentokoneen rekisteritunnus. Ilmailuteema jatkuu myös valaistuissa kynnyslistoissa, joissa lukee suihkukoneen siipien tyyliin ”No step”. Muita spesiaaliherkkuja ovat mm. auton vaaleampaa erikoisväriä ja sinisiä koristeraitoja toistavat vanteet, B-pilarin logot, kromiset sivuikkunalistat sekä takalokasuojien ilmanottoaukkojen reunukset ja maahan ledien voimin heijastuvat logot.

Suosittelemme

Sisustassa yhdistellään puolestaan mustaa ja vaaleanharmaata nahkaa sinisillä tikkauksilla. Lisäksi ohjaamoa on piristetty monilla hiilikuitukoristeilla sekä vaaleanharmaalla alcantaralla verhoillulla sisäkatolla. Nokan tavaratilakin on verhoiltu sinisillä koristeompeleilla höystetyllä mustalla nahalla, ja ruumaan saa Porsche Designin räätälöimän matkalaukkusarjan. Auton ja lentokoneen ostajille tarjotaan myös Porsche Designin uuden 1919 Globetimer UTC -rannekellon spesiaaliversiota, jonka hinta lienee pelkkä muodollisuus tämän parivaljakon ostajille.

LähdeCarscoops

Lue lisää