Tyylirikko vai ei – saksalaisen Marianin tulkinta S-luokan Mersusta sopisi räppäreillekin

Saksalainen Mariani on tuunannut luksusluokan autoja jo kohta 40 vuoden ajan. Viime vuosina Marianilla ei ole juuri ollut uutta kerrottavaa, mutta nyt firma tuli julkisuuteen rakentamansa Ässämersun myötä.

Mariani on ottanut tuning-kohteeksensa nykyisen W223-korisen S-luokan, joita ei ole juuri näkynyt rakenneltuna. Tämä johtunee siitä, että Ässän ostajakunta on pääosin hyvin konservatiivista ja tuning voi olla heille lähes kirosana. Yritysjohtajien lisäksi Ässämersut vetoavat kuitenkin tätä nykyä myös gangsta-tyylisiin räppäreihin, joiden musiikkivideoilla lipuu usein isoilla vanteilla varustettuja madallettuja edustusmersuja.

Kuva: Mariani

Marianin rakentama S 580 edustaa juuri tätä tyylisuuntaa. Suurin muutos ulkonäköön syntyy kaikkien kromiosien teippaamisella tai maalaamisella mustaksi, eli saksalaispajan luomus edustaa ns. ”murdered-out”-tyyliä. Ikkunalistojen ja muiden koristeiden osalta homma vielä toimii, mutta etäisyystutkan sensorilla varustettu maski näyttää pahasti vaillinaiselta ilman sensorin pintaa häivyttäviä kromikoristeita.

Tummanpuhuvaa ulkonäköä täydentävät mustat viisipuolaiset vanteet, joiden koko on räppäreillekin sopivat 22 tuumaa. Tyylinmukainen madallus hoituu puolestaan Mersun ilmajousitukseen tehtävillä muutoksilla, jotka tuovat edustusauton 30-50 milliä lähemmäksi tienpintaa. Marianin kuvissa esiintyy myös vanteita myöten vakiokuntoon jätetty yksilö, joka on kuitenkin saanut saman madalluksen kuin täysmusta auto.

Kuva: Mariani

S 580:n voimanlähteeseen Mariani ei koske, mutta nelilitrainen tuplaturbokasi murisee silti aivan eri lailla kuin tehtaan jäljiltä. Mersun omia AMG-malleja muistuttava soundi saadaan aikaan ruostumattomasta teräksestä valmistetulla pakoputkistolla, jossa on myös avautuvat läpät. Vakiokuntoiseen S-luokkaan äänimaailma voisi olla jo turhankin rouhea, mutta kokomustaan ”räppäriversioon” veekasin murina istuu jo paremmin.

Kuva: Mariani
Kuva: Mariani
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat