Tyyliä kilparadoille – Maserati MC20 GT2 on kuvankaunis rata-auto

Keskimoottorinen Maserati MC20 on nykysuperautoksi miellyttävän vähäeleinen ja puhdaslinjainen ilmestys. Tyylistä pidetään kiinni myös MC20:n kilpaversiossa, josta italialaismerkki julkaisi nyt uusia kuvia.

MC20 GT2 -niminen kilpuri on juuri tehnyt ratadebyyttinsä kotikonnuillaan, eli Italian Autodromo di Varano de’ Melegarilla. Ensimmäinen kilpailu koittaa kuitenkin vasta kesäkuussa Belgian Span perinteikkäässä 24 tunnin koitoksessa. Ratakilpuriin on luonnollisesti tehty kattavia muutoksia katuautoon verrattuna, mutta voimanlähde on kuitenkin perustaltaan sama, eli Nettuno-nimellä tunnettu kolmilitrainen tuplaturbo-V6.

Kuva: Maserati

Moottorikin on varmasti saanut osansa muutoksista, mutta tarkat teho- sekä vääntölukemat ovat tässä vaiheessa vielä hämärän peitossa. MC20 GT2:n koria verhoavat komposiittipaneelit, joiden pitäisi kasvattaa downforcea tuntuvasti katuautoon verrattuna. Tärkeimmät erot ovat kilpurin uusi etusplitteri, leveämmät lokasuojat, jättimäinen takadiffuusori sekä säädettävä takasiipi. Koripaneelit ovat pikalukoilla kiinni, joten ne saadaan vaihdettua tarvittaessa nopeasti varikolla kilpailujen tuoksinassa.

Kuva: Maserati

Tuplaturbokuutosen voima välitetään takapyörille kilpakäyttöön tehdyn kuusipykäläisen sekventiaalivaihteiston kautta. Pykälät vaihtuvat ratin läpysköistä, ja kilpurista löytyvät myös säädettävät iskunvaimentimet sekä säädettävät kallistuksenvaimentimet niin edessä kuin takanakin. Kuskin työskentelyä helpottavat sähköinen ohjaustehostus sekä säädettävät ABS-jarrut.

Kuva: Maserati

MC20 GT2:n kisavarustukseen kuuluu myös monimutkainen datankeruujärjestelmä, FIA:n luokituksen mukaiset turvakaaret sekä rengaspaineen valvonta. Vanteet ovat pienemmät kuin katuautossa, eli 18-tuumaiset, ja renkaina palvelevat luonnollisesti sliksit ainakin kuivan kelin kisoissa. Uuden GT2:n harteilla on melkoiset paineet, koska Maseratin testikuskina toimiva Andrea Bertolini ylsi aikanaan GT1-luokan maailmanmestaruussarjassa peräti neljään mestaruuteen italialaismerkin ratissa.

Kuva: Maserati
Kuva: Maserati
LähdeCarscoops

Lue lisää