Työmatkapyöräily ei enää ole ainoa vaihtoehto kunnon kohottamiseksi – tämä Audi liikkuu polkemalla

Saudi-Arabiasta lähtöisin oleva keksijä Nasser Al Shawaf on työskennellyt ympäri maailmaa monissa kaupungeissa, joita yhdistää sama ongelma. Yhdensuuntaiseen työmatkaan voi pahimmillaan tuhrautua yli tunti, jolloin kunto ei ainakaan kohene autossa istuessa. Yksi ratkaisu asiaan olisi työmatkapyöräily, mutta saudimies päätti kehittää ongelmaan paljon persoonallisemman lähestymistavan. Hän lähti yhteistyöhön hollantilaisen BPO-insinööritoimiston kanssa, ja pyöräilyhullut hollantilaiset loivat tähänkin haasteeseen poljettavan ratkaisun.

Se ei ole kuitenkaan polkupyörä, vaan poljettavan auton prototyyppi. Koekappale on tehty B8-korisen Audi A4 Avantin pohjalta, jota vauhdittaa edelleen auton alkuperäinen kaksilitrainen TFSI-bensaturbo automaattivaihteiston parina. FitCar PPV:ksi nimetyn luomuksen kaasupoljin on kuitenkin korvattu polkupyörän polkimilla, jotka on yhdistetty Audia kiihdyttävään vauhtipyörään.

Auton elektroniikka muuttaa kuskin polkemisen kaasun painallukseksi, joten A4 kiihtyy sitä nopeammin, mitä kuski jaksaa polkea. Audi pitää siis saada vauhtiin jalkatyöllä, mutta auton suorituskyky ja kulutus ovat kuulemma edelleen samat kuin tehtaan jäljiltä. Auton alkuperäinen jarrupoljin on myös korvattu yksinkertaisella käsikahvalla, jotta polkimille ja vauhtipyörälle on saatu tarpeeksi tilaa.

Jos kuljettaja jaksaa polkea tarpeeksi, FitCarissa voi kuulemma polttaa jopa 300 kaloria puolen tunnin aikana. Autossa on kolme eri ajomoodia, joista ensimmäinen on nimeltään ”Drive Slow”. Se on tarkoitettu nimensä mukaisesti hitaaseen liikenteeseen, ja ”Drive Fast” -asetus sopii puolestaan maanteillekin. ”No Drive” -niminen moodi pitää puolestaan Audin paikoillaan, mutta kuski voi silti polkea kuntoillakseen. Polkemisen vastusta voi lisäksi säätää halutulle tasolle.

Suosittelemme

Farkkukorinen Audi on jo poljettavan auton toinen prototyyppi, joka valittiin sen ohjaamon tarjoaman hyvän ergonomian vuoksi. A4:ssä on kuulemma tarpeeksi tilaa polkemiselle, jolloin kuski voi ottaa itselleen mukavan asennon. BPO:n tavoitteena on tarjota teknologiaa autonvalmistajille, jotka voisivat kehittää sen pohjalta kuntoiluun rohkaisevia kaupunkiautoja. Toinen vaihtoehto olisi poljinsarjan tarjoaminen jälkiasennusvarusteena nykyisiin autoihin. FitCar PPV on patentoitu kansainvälisesti, ja se odottelee parhaillaan hollantilaisten viranomaisten hyväksyntää tieliikenteeseen koko Euroopassa. Jäämme odottelemaan, ottaako poljettavan auton idea tuulta alleen.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat