Tuntuuko Audi RS Q8 liian tavanomaiselta tai hitaalta – Mansory korjaa tämän ongelman

Nelisen vuotta sitten esitelty Audi RS Q8 edustaa edelleen Ingolstadtin rinkulamerkin SUV-malliston ehdotonta huippua. Villeistä luomuksistaan tunnettu saksalainen tuning-paja Mansory toi jo vuonna 2020 julkisuuteen oman tulkintansa auton pohjalta, ja nyt on seuraavan version vuoro.

Nyt lanseerattu RS Q8 edustaa Mansorylle tuttua tyyliä, jossa enemmän on enemmän. Tuunatun sportti-SUV:n ulkoväriksi on valittu melko tumma vihreä, joka saa kontrastia kirkkaankeltaisista koristeista. Keltaisia tehosteita löytyy esimerkiksi peilinkoteloista, sivuhelmoista, vanteiden reunoista sekä jarrusatuloista, ja lisäksi koko auton yli pituussuunnassa kulkee taatusti erottuva keltainen raita.

Kuva: Mansory

Audiin on luonnollisesti asennettu myös Mansoryn oma korisarja, joka pitää sisällään esimerkiksi hiilikuituisen etusplitterin ilmanohjaimineen, Lamborghini Uruksen mieleen tuovat etupuskurin ilmanottoaukkojen ritilät, ilmanpoistoaukoilla varustetun hiilikuituisen konepellin, kattospoilerin sekä neljää kulmikasta pakoputkenpäätä reunustavan brutaalin oloisen diffuusorin.

Kuva: Mansory

Hiilikuitukoristeita löytyy myös sisustasta riittämiin, ja lisäksi sisätiloja on höystetty ulkokuoren kaltaisilla keltaisilla tehosteilla. Käynnistysnappi on kaiken kukkuraksi sovitettu varsin yksilölliseen paikkaan, eli RS Q8:n sisäkattoon. Napin painalluskin johtaa hieman erilaiseen kokemukseen kuin ”perusmallisessa” RS Q8:ssa, koska Mansory on luonnollisesti peukaloinut myös katumaasturin tekniikkaa.

Kuva: Mansory

Audin nelilitrainen tuplaturbokasi tuottaa tehtaan jäljiltä tasan 600 hevosvoimaa, mutta Mansory on saanut uuden moottorinohjaussoftan avulla houkuteltua myllystä 780 heppaa. Maksimivääntö on puolestaan kasvanut 800 newtonmetristä tasan 1000 newtoniin. Softan lisäksi Mansory on asentanut autoon sporttiputkiston, jonka murinaa kelpaa kuunnella kiihdytettäessä 3,3 sekunnissa nollasta sataan. Lisäksi huippunopeus on noussut peräti 320 km/h:n lukemaan, joten Mansoryn luomuksen suorituskyky painii samassa sarjassa esimerkiksi Ferrari Purosanguen kanssa.

Kuva: Mansory
Kuva: Mansory
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat