Tulevalla sähkö-Volvolla pääsee 400 km – auton hinta on 30-40 tuhannen dollarin kieppeillä

Kiinalaisen Geelyn omistuksessa oleva Volvo kertoi jo toissasyksynä, että se aikoo tuoda ensimmäisen täyssähköisen mallinsa myyntiin vuonna 2019. Se on osa ympäristöystävällisten mallien vyörytystä, johon kuuluu myös monia pistokehybridejä ja myöhemmin tulevia muita sähköautoja. Viime kuussa ruotsalaisbrändi ilmoitti puolestaan, että ensimmäiseen sähköautoon asennetaan iso 100 kWh:n akkupaketti, mutta toimintasädettä ei suostuttu vielä paljastamaan.

Nyt Automotive News pääsi haastattelemaan Geneven autonäyttelyssä Volvoa Pohjois-Amerikassa luotsaavaa Lex Kerssemakersia. Hän kertoi siellä jenkkitoimittajille, että tulevalla sähköautolla pääsee ainakin 400 kilometriä yhdellä latauksella. Lisäksi Kerssemakers paljasti, että auto tulee myyntiin myös Pohjois-Amerikan markkinoilla. Hän arveli, että USA:n hinta asettuu 35 000:n ja 40 000 dollarin välimaastoon.

Tulevalla sähköautolla ei ole vielä nimeä, mutta Volvo aikoo keksiä sille sopivan tunnuksen myöhemmin tämän vuoden aikana. Vielä ei ole tiedossa, hyödynnetäänkö sähköautossakin nyky-Volvoista tuttua nimeämislogiikkaa, joka koostuu kirjainten ja numeroiden yhdistelmistä. Toinen vaihtoehto on kehittää sille täysin omaleimainen tunnus, jolloin sähköauto erottuisi nimensäkin osalta selvästi perinteisemmistä Volvoista.

Tekniikastakaan ei tiedetä vielä mitään varmaa sähkömoottoria lukuun ottamatta, mutta uutuus tehdään hyvin todennäköisesti jo muissa Volvoissa käytössä olevan perusrakenteen varaan. Tämä tarkoittaa siis joko isommista 60- ja 90-sarjan malleista tuttua SPA-pohjalevyä tai upouutta ja kompaktimpaa CMA-perusrakennetta, joka debytoi tulevan 40-sarjan myötä.

Koska noin 35 tuhannen dollarin lähtöhinta kuulostaa melko alhaiselta, pienempi CMA-rakenne kuulostaa todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Sähkötekniikan sijoittaminen jo valmiiksi kalliimpaan SPA-perusrakenteeseen nostaisi hinnan varmasti tätä korkeammalle tasolle. Korimallistakaan ei ole vielä mitään varmuutta, mutta crossover kuulostaisi nykyisen katumaasturibuumin aikana luontevalta ratkaisulta. Hyvä pohja saataisiin tulevasta XC40:stä, mutta myös uusi S40-sedan voisi olla yksi vaihtoehto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat