Toyotan taskuraketista esiteltiin vieläkin kuumempi versio – GRMN Yarista valmistetaan vain 500 kappaletta Japanin markkinoille

Toyota julkaisi jo pari päivää sitten tiiserikuvan Tokyo Auto Show’ssa esiteltävästä erikoismallista GR Yariksen pohjalta. Euroopassa GRMN Yaris -nimen saaneesta taskuraketista saadaan kuitenkin vain haaveilla.

Auto on nimittäin tarkoitettu vain Japanin kotimarkkinoille, ja sielläkin valmistusmäärä rajataan ainoastaan 500 yksilöön. ”Tavalliseen” GR Yarikseen verrattuna monia päivityksiä saanutta hot hatchia voi höystää joko Circuit Packagella tai Rally Packagella, ja ne molemmat tuovat mukanaan jonkin verran painonsäästöä. Kaikissa GRMN Yariksissa on vakioautoa tiheämmillä välityksillä varustettu kuusivaihteinen manuaali. Lisäksi takapenkistä on luovuttu kokonaan massan keventämisen nimissä, ja samaa tarkoitusta palvelevat myös Circuit ja Rally Packagen hiilikuituinen konepelti.

GRMN Yariksen koriin on lisätty 545 pistehitsauskohtaa jäykkyyden nimissä. Lisäksi vakiomallin etuistuimet on korvattu Recaron kuppipenkeillä. Kulusta vastaa edelleen 1,6-litrainen kolmipyttyinen turbokone, joka tuottaa Japanin versiossa 272 hevosvoimaa ja 390 newtonmetriä. Vääntö on siis kasvanut jonkin verran GR Yariksen sikäläisen perusmallin 370 newtonin lukemaan verrattuna. Lisäksi vakiomallin Torsen-tyyppiset ratkaisut on korvattu mekaanisilla lukoilla niin edessä kuin takanakin.

Circuit Package tuo mukanaan BBS:n räätälintyönä tekemät 18-tuumaiset vanteet, isommat jarrut, Bilsteinin säädettävät iskunvaimentimet, hiilikuituisen takasiiven, sivuhelmojen lisäpalikat ja etupuskurin alle lisätyn lipan. Toyotan mukaan auto on 20 kiloa GR Yariksen perusmallia kevyempi. Circuit Packageen saa myös matan teräksen sävyisen maalin, joka päätyy vain 50 autoon.

Suosittelemme

Rally Packagessa on puolestaan Toyotan omaa käsialaa olevat uudet iskunvaimentimet sekä kallistuksenvaimentimet, pohjapanssari ja turvakaaret. Tämän version kerrotaan olevan 30 kiloa kevyempi kuin normaali GR Yaris.  GRMN Yariksen hinnat alkavat Japanissa 7 317 000 jenistä, eli noin 56 000 eurosta. Circuit Packagesta täytyy puolestaan pulittaa meidän valuutassamme vajaat 65 000 euroa ja Rally Packagesta noin 64 000 euroa, mutta vain 500 yksilön valmistusmäärän vuoksi osto-oikeudet arvotaan.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

  1. Mitähän tämä mekaaninen lukko tarkoittaa näissä? Aika mekaaninen on torsenkin ja tuskin tähän on haluttu 100% maasturi lukkoa akselille kuitenkaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat