Toyotan taskuraketista esiteltiin vieläkin kuumempi versio – GRMN Yarista valmistetaan vain 500 kappaletta Japanin markkinoille

Toyota julkaisi jo pari päivää sitten tiiserikuvan Tokyo Auto Show’ssa esiteltävästä erikoismallista GR Yariksen pohjalta. Euroopassa GRMN Yaris -nimen saaneesta taskuraketista saadaan kuitenkin vain haaveilla.

Auto on nimittäin tarkoitettu vain Japanin kotimarkkinoille, ja sielläkin valmistusmäärä rajataan ainoastaan 500 yksilöön. ”Tavalliseen” GR Yarikseen verrattuna monia päivityksiä saanutta hot hatchia voi höystää joko Circuit Packagella tai Rally Packagella, ja ne molemmat tuovat mukanaan jonkin verran painonsäästöä. Kaikissa GRMN Yariksissa on vakioautoa tiheämmillä välityksillä varustettu kuusivaihteinen manuaali. Lisäksi takapenkistä on luovuttu kokonaan massan keventämisen nimissä, ja samaa tarkoitusta palvelevat myös Circuit ja Rally Packagen hiilikuituinen konepelti.

GRMN Yariksen koriin on lisätty 545 pistehitsauskohtaa jäykkyyden nimissä. Lisäksi vakiomallin etuistuimet on korvattu Recaron kuppipenkeillä. Kulusta vastaa edelleen 1,6-litrainen kolmipyttyinen turbokone, joka tuottaa Japanin versiossa 272 hevosvoimaa ja 390 newtonmetriä. Vääntö on siis kasvanut jonkin verran GR Yariksen sikäläisen perusmallin 370 newtonin lukemaan verrattuna. Lisäksi vakiomallin Torsen-tyyppiset ratkaisut on korvattu mekaanisilla lukoilla niin edessä kuin takanakin.

Circuit Package tuo mukanaan BBS:n räätälintyönä tekemät 18-tuumaiset vanteet, isommat jarrut, Bilsteinin säädettävät iskunvaimentimet, hiilikuituisen takasiiven, sivuhelmojen lisäpalikat ja etupuskurin alle lisätyn lipan. Toyotan mukaan auto on 20 kiloa GR Yariksen perusmallia kevyempi. Circuit Packageen saa myös matan teräksen sävyisen maalin, joka päätyy vain 50 autoon.

Suosittelemme

Rally Packagessa on puolestaan Toyotan omaa käsialaa olevat uudet iskunvaimentimet sekä kallistuksenvaimentimet, pohjapanssari ja turvakaaret. Tämän version kerrotaan olevan 30 kiloa kevyempi kuin normaali GR Yaris.  GRMN Yariksen hinnat alkavat Japanissa 7 317 000 jenistä, eli noin 56 000 eurosta. Circuit Packagesta täytyy puolestaan pulittaa meidän valuutassamme vajaat 65 000 euroa ja Rally Packagesta noin 64 000 euroa, mutta vain 500 yksilön valmistusmäärän vuoksi osto-oikeudet arvotaan.

LähdeCarscoops

Lue lisää